Elektricitet u kosi: Kako izbjeći "kapa frizuru"

Foto: Asos

ZIMA nosi sa sobom i korištenje kape, a ovaj omiljeni modni dodatak mnogih djevojaka stvara i određene probleme. Kapa je lijepa, ali čini kosu spljoštenom, zapetljanom i naelektriziranom. Evo kako to izbjeći:

Nanesi lak za kosu na korijen


Lak za kosu učvrstiti će korijen, a kapa tako neće spljoštiti kosu uz tjeme. Nemoj previše pritiskati kapu uz tjeme, i kosa će zadržati svoju formu.

Pazi s frizurom


Seksi kovrče možda funkcioniraju u normalnim situacijama, ali kada je riječ o kapama, bolje je odabrati neku frizuru koja se neće jako poremetiti. Rep ili ravna kosa mnogo su bolje opcije, a ako planiraš provesti većinu dana noseći kapu, primjerice na skijanju, bolje je imati frizuru kojoj je potrebno samo nekoliko popravaka kako bi opet bila savršena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skini kapu kada si u zatvorenom prostoru

Bez obzira na to koliko lijepa bila, tvoja kapa mora biti skinuta kada si u zatvorenoj prostoriji. Osim što nije pristojno imati kapu u zatvorenom prostoru, glava ti se može oznojiti, što može biti opasno ako kasnije izađeš na hladnoću.

Odaberi pravu kapu

Kapa koja stišće glavu poput one za plivanje definitivno će uništiti tvoju frizuru, pa ako imaš namjeru provoditi vrijeme u zatvorenom prostoru, odaberi neku koja neće previše poremetiti cijelu priču.

Dobro zapakiraj kosu

Sveži rep i učvrsti ga ukosnicama, a kada skineš kapu, skini i gumicu ako želiš nositi raspuštenu kosu. Kosa će ostati u dobroj formi i neće biti raščupana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara