Evo zašto je važno imati single period između veza

Evo zašto je važno imati single period između veza
Foto: Unsplash

NEOVISNO o vašem trenutačnom ljubavnom statusu, ovo je nešto čega bi baš svaka žena trebala biti svjesna. 

Prekidi ljubavnih veza nikada nisu bili laki i bezbolni, no ako se iz njih izvuče dobra pouka, mogu biti izuzetno korisni. 

Upravo tu nastupa ono single vrijeme između dvije veze koje neke žene koriste za ogorčeno tugovanje za bivšim ili mržnju čitavog muškog roda, a neke za rad na sebi. Naravno, bilo bi sjajno kada biste pripadali ovoj drugoj grupi jer iz ogorčenosti i mržnje ne možete izvući baš ništa korisno. Osim što se trebate posvetiti sebi i raditi na sebi (ne samo kada ste solo nego i u vezi), bilo bi odlično kada biste razmislile o sljedeća tri pitanja:

"Što sam radila dobro u prethodnoj vezi?"

Promišljanjem o ovom pitanju podsjetit ćete se na svoje kvalitete koje vas čine dobrom partnericom. Dobro razmislite o svojim kvalitetama i kako njima usrećujete drugu osobu i nemojte dopustiti da vam razočaranje propale veze uništi te dobre osobine. 

"Što mi je predstavljalo najveći izazov u vezi?"

Ovim ćete se pitanjem prisjetiti nekih slabosti, odnosno stvari koje su otežavale uspjeh veze. Razmislite možete li i želite li poraditi na tome kako se isto ne bi ponovilo u vašoj sljedećoj vezi. 

"Na čemu mogu poraditi do sljedeće veze?"

To ne mora nužno značiti da imate neke loše osobine, već da neke dobre možete unaprijediti u odlične. Ipak, cilj svakog odnosa je međusobno zadovoljstvo i sreća, a ako vi ne budete u potpunosti zadovoljne samom sobom kao osobom, nećete biti ni sa svojim budućim partnerom, a niti on s vama. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara