Kako je biti konobarica u New Yorku?

Kako je biti konobarica u New Yorku?

Foto: Screenshot Youtube, Promo

MNOGI od nas su u životu bili konobari. To je ono 'neglamurozno' zanimanje u koje se upuštamo u mladosti kako bismo zaradili koju kunu. U Hrvatskoj je iznimno popularno jer kavu volimo više nego svoje roditelje, čini se. No što je s ljudima koji se u tome pronalaze, koji u posluživanju žele biti najbolji? Što ako je vladanje tom vještinom nešto puno više, nešto što nam može otkriti mnoge tajne? Ovo je zabavan roman o ženi koja zna što želi, čak i kada je drugi uvjeravaju u suprotno.
 
“Razvit ćeš okus. Osjet okusa je točka na jeziku zadužena za sjećanja. Mjesto na kojem okusima i teksturi hrane pripisuješ riječi. Blagovanje postaje vještina, opsjednutost jezikom.”
 
Bijeg u slobodu
 
Bijeg od prošlosti – svi se suočavamo s time u nekom trenutku našeg života, pa tako i mlada Tess. Ne bi li napravila još jedan korak naprijed i ispunila osobne potencijale napušta provincijski grad u kojem je odrasla i seli u epicentar svih svjetskih događanja, New York. S dvadeset i dvije godine postaje puno svjesnija sebe te odlučuje da njen uspjeh leži u svijetu koji mnogima predstavlja samo odskočnu dasku ili prijelaznu fazu koja ih vodi u velike karijere koje nisu mogli ostvariti izvan velegrada. Dolaskom u grad useljava u malu sobicu te se rješava većine stvari koje ju podsjećaju na njen nekadašnji život. Dok velika većina njih odlazi u New York s ciljem i željom da postanu glumci, pjevači, menadžeri ili uspješni dizajneri, Tess želi postati najbolja konobarica u gradu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Vaš posao iz snova ponekad nije ono čemu svi teže
 
Sreća joj se osmjehnula i dobila je posao iz (svojih) snova u restoranu na trgu Union. Prije nego što je postojao taj restoran nitko nije dolazio na trg, a trenutačno je to jedan od najboljih restorana u gradu te je mjesto u potpunosti zaživjelo. Tess ne zna kako je uspjela dobiti taj posao, ali je odlučila kako će je prvi korak – mjesto pomoćne konobarice – u tom luksuznom svijetu dovesti do ispunjenja njezinih najvećih potencijala. Njen posao postaje njezin život, i ljubav prema tome što radi raste iz dana u dan. Želja za znanjem, vinom i hranom postaje joj glavna preokupacija te cijeli svijet počinje doživljavati kroz prizmu okusa. Korak po korak mlada i marljiva djevojka počinje se osjećati sve više uklopljenom u društvo, a time raste i njezin osjećaj pripadnosti. No, osjećaj pripadnosti dovodi je u ljubavni trokut koji je uvlači u još jedan mračan svijet s kojim se mora suočiti.
 
Okusi i osjeti kao putovanje prema sebi
 
Stephanie Danler mlada je spisateljica koja je svojim debitantskim romanom „Slatko-gorko“ napravila pun pogodak. Priča o suočavanju djevojke s osamostaljivanjem i preuzimanjem odgovornosti za život u svoje ruke ovoga puta ispričana je kroz zanimljivu prizmu autorice, koja osjetilo okusa koristi kako bi doživljaje približila svojim čitateljima. Na ovaj način se svatko može poistovjetiti s pričom, a mi vam savjetujemo da ne zaobiđete knjigu „Slatko-gorko“ kako ne biste propustili avanturu punu okusa. (139,00 kn)
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara