Kroz ovih pet faza prolaze baš svi parovi

Kroz ovih pet faza prolaze baš svi parovi
Foto: Pexels

IAKO se svaka veza razlikuje i ne postoje dvije iste, neke su stvari ipak svima zajedničke. 

Naime, svaki ozbiljan par čija veza traje dulje od nekoliko mjeseci, tijekom svoje veze prođe kroz ovih pet faza, a one se također ponavljaju iz veze u vezu. 

Kako piše Your Tango, riječ je o sljedećim fazama. 

Reprezentativno ponašanje

Na samom početku veze obje se osobe u vezi često ponašaju poprilično drugačije nego kad su opuštene jer žele ostaviti dobar dojam. Uglavnom je tu riječ o maksimalnom pojačavanju vrlina te spremanju mana u neku ladicu, za kasnije. 

Lažno savršenstvo

Sjećate se onog kratkog perioda kada ste pomislili da ste u vezi iz bajke i da je vaš partner pravi princ na bijelom konju? Da, nažalost, ta faza nikad ne potraje. 

Dolina razočaranja 

U ovoj fazi počinjete uočavati mane partnera koje najčešće izazivaju poprilično razočaranje. Ovo je faza u kojoj započinju i ljubavne svađe te ona u kojoj se neke veze i prekinu. 

Prihvaćanje

Ako niste prekinuli u trećoj fazi, onda ste stigli do četvrte u kojoj ste shvatili da možete prihvatiti mane svog partnera i živjeti s njima jer ipak nitko nije savršen. 

Staloženost i sreća 

Peta faza je ultimativni cilj svake veze. Kada se jednom skrasite u zdravu i izbalansiranu vezu, tu nastupa prava, istinska sreća koja traje i zbog koje se mnoštvo veza često pretvara u brak. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara