Maderoterapija je moćni tretman protiv celulita, ali i bora te podočnjaka

Maderoterapija je moćni tretman protiv celulita, ali i bora te podočnjaka
Instagram

POJAM i praksa maderoterapije potječu iz Kolumbije, a predstavljaju masažu prirodnim instrumentima, odnosno valjcima napravljenima od drveta. 

Iako je kod nas najpopularnija po pitanju estetske prirode odnosno rješavanja neželjenog celulita, maderoterapija je izvrsna za poticanje cirkulacije, kao limfna drenaža te kao učinkovit tretman protiv bolova u leđima.

 

Objavu dijeli spaspa (@spaspanp)

Postoji nekoliko vrsta ovih drvenih valjaka, a najčešće se rabe rebrasti valjak, valjak s kockicama te ploča za konturiranje. Izvođenje maderoterapije bilo bi izuzetno bolno kada se ne bi koristila ulja, stoga je to također vrlo bitan čimbenik u ovom tretmanu. Koriste se isključivo prirodna ulja, posebice ulje sezama koje ima dokazanu učinkovitost kada su u pitanju poticanje limfe i cirkulacije.

 

Objavu dijeli marina (@zaria.salon)

Ako se odlučite za tretmane maderoterapijom, vrlo je važno da izaberete stručnu osobu za izvođenje tretmana  jer može doći do trajnog oštećenja krvnih žila ako se valjci koriste nepravilno i s prejakim pritiskom. 

Osim na tijelu, maderoterapija je poželjna i kao tretman za lice jer potiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina u koži te vas može riješiti neželjenog podbratka i zadebljalih podočnjaka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara