Najava hit knjige: Neobična priča o ljubavi u doba umjetne inteligencije

Najava hit knjige: Neobična priča o ljubavi u doba umjetne inteligencije
Foto: Instagram, Promo

BRITANSKA autorica Cass Hunter napisala je nesvakidašnju priču prepunu emocija koja će se svidjeti svim ljubiteljima hitova „Žena vremenskog putnika“ i „Tu sam pred tobom“. Volite li te dvije knjige (i filmove snimljene po njima) znate da se radi o pričama koje prodiru duboko u dušu i ostavljaju trajan utisak. „Druga žena“ (engl. The After Wife) ima određene sličnosti i s novijim filmovima u kojima se razvije ljubav između čovjeka i umjetne inteligencije. No u ovom se slučaju radi o obiteljskoj tragediji koju može izliječiti jedino tehnologija budućnosti i potpuna posvećenost najvažnijim stvarima u životu. 

Knjiga će se u knjižarama pojaviti za nekoliko tjedana, a mi vam premijerno predstavljamo misterioznu i delikatnu naslovnicu.

„Što ako robot može biti beskrajno ljubazan i strpljiv – ljubazniji i strpljiviji od bilo kojeg ljudskog bića? Što ako može reći sve ono čega čovjek možda nije ni svjestan ili se plaši izgovoriti? 

Rachel je sjajna znanstvenica, posvećena razvoju umjetne inteligencije za dobrobit čovječanstva. Aiden je njezin odani suprug, zaljubljen u nju kao prvog dana. Odgovoran je i brižan otac njihove kćeri tinejdžerice, a najveća životna ambicija mu je da njegova mala obitelj bude sretna i što češće na okupu. U smiraj jednog predivnog proljetnog dana, Rachel i Aiden su proslavili godišnjicu braka. Maštali su o budućnosti, razmjenjivali nježnosti i potvrđivali svoju neuništivu ljubav. Dvadeset četiri sata kasnije, ništa više nije bilo isto. Rachel je zauvijek otišla iz njihova života, ali ostavila je svoje životno djelo, dar ljubavi da ih vodi kroz mračne dane poslije svoje smrti. Dar se zove iRachel. To je jedini način da bude uz svoju obitelj i sada kada je više nema.“

„Druga žena“ emocionalna je priča o ljubavi, gubitku, trajanju i pripadanju. Čitajući je, razmišljat ćete o brojnim iskušenjima kroz koje protagonisti prolaze, o tome što znači biti čovjek, te što je prava ljubav, a autoričin stil s lakoćom će vas držati prikovanima za stranice knjige

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara