Najava hita: Stiže novi krimić autorice Harryja Pottera

Najava hita: Stiže novi krimić autorice Harryja Pottera
Foto: Instagram, Promo

IAKO autor serijala o genijalnom detektivu Cormoranu Strikeu ima muško ime, iza njega stoji najpopularnija autorica današnjice J. K. Rowling. Sasvim je uobičajeno da se pisci tijekom svoje karijere koriste pseudonimima, posebno ako izlaze iz žanra u kojem su postali poznati. Za razliku od dječje fantastike koju smo čitali u Harryju Potteru, knjige o Strikeu su vrlo odrasli noir krimići. On je ratni veteran s povrijeđenom nogom (djelomično amputiranom) koji je prava definicija usamljenosti, a zločini koje istražuje lede krv u žilama. Njegova pomoćnica Robin je, s druge strane, toliko simpatična i suosjećajna da je užitak pratiti sve situacije u kojima se zajedno nađu. On jedva da nešto izusti, ona sve razumije i potiče ga svojim vedrim duhom.

Svaka je knjiga dosad bila hit, a uskoro ćemo čitati novi nastavak „Smrtonosno bijelo“. Dok se knjiga ne pojavi u knjižarama, mi vam kao aperitiv premijerno predstavljamo odličnu naslovnicu u kojoj možete uživati i zamišljati radnju. Možda i pogodite.

„Posjet Billyja, poremećenog mladića koji nahrupi u njegov ured i zatraži pomoć u istraživanju zločina za koji misli da mu je svjedočio kao dijete, duboko uznemiri privatnog istražitelja Cormorana Strikea. Iako je Billy očito psihički bolestan i ne sjeća se mnogih, konkretnih pojedinosti, nešto u njemu i njegovoj priči doima se iskrenim. Ali prije nego što mu Strike uspije postaviti ijedno pitanje, Billy panično pobjegne.

Nastojeći dokučiti srž Billyjeve priče, Strike i Robin Ellacott – nekad njegova pomoćnica, a sad partnerica u agenciji – kreću vijugavim putem koji ih vodi kroz sporedne londonske uličice u tajnovito unutarnje svetište Parlamenta i lijepu, ali zlokobnu vlastelinsku kuću u engleskom selu.

Tijekom te labirintske istrage, Strikeov život daleko je od jednostavnog: njegova nova slava kao privatnog detektiva znači da više ne može raditi iza kulisa kao nekoć. Osim toga, njegov odnos s bivšom pomoćnicom složeniji je nego ikad – Robin mu je sad neprocjenjiva u poslu, ali njihov privatni odnos je znatno zamršeniji...

Dosad najopširniji roman Roberta Galbraitha, Smrtonosno bijelo u isti je mah napet krimić i uzbudljiv novi nastavak priče o Cormoranu Strikeu i Robin Ellacott.“

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara