Vizažistica Kornelija Slunjski otkriva na koje probleme u organizmu ukazuju prištići

Vizažistica Kornelija Slunjski otkriva na koje probleme u organizmu ukazuju prištići

Foto: Privatne fotografije, Instagram

PROBLEMATIČNA koža i bubuljice sastavni su dio tinejdžerskog razvoja, no redovito se tvrdoglavi pristići, upale i akne javljaju i u odrasloj dobi. 
 
Svako tijelo i lice je jedinstveno, no bubuljice imaju nekoliko uzroka od kojih su najčešći neispravna prehrana, nepravilno čišćenje lica, ali i problemi u organizmu. Možda ste već i do sada primijetili kako vam se bubuljice ponavljaju na istim dijelovima lica. 
 
Vizažistica Kornelija Slunjski objasnila nam je kako bubuljice na određenim dijelovima lica ukazuju na zdravstvene probleme koje ne treba shvatiti olako. Pogledajte sijedeći "face chart" te vidite imate li problema s određenim dijelovima lica. Bubuljice na licu se većinom stvaraju zbog nepravilnog unosa hrane. Zapitajte se biste li trebali promijeniti svoje navike! 
 
 
1. Između obrva: JETRA - pripazite na unos mliječnih proizvoda, konzumaciju alkohola i masne, teške hrane. 
 
2. & 3. Čelo: PROBAVNI SUSTAV - razmislite o svojoj prehrani, smanjite unos grickalica i brze hrane te unesite više vode u organizam.
 
4. Nos: SRCE - provjerite srce i zastupljenost vitamina B u organizmu, pripazite na kolesterol i smanjite unos mesa. 
 
5. & 6. Oko očiju: BUBREZI - tamni podočnjaci i druge nepravilnosti oko očiju ukazuju na nedostatak vode u tijelu. Povećajte unos vode. 
 
7. & 8.  Obrazi: DIŠNI PUTEVI - udišete li dovoljno svježeg zraka, jeste li u zadimljenim prostorima ili ste pušač? Smanjite unos šećera i jedite više povrća. Također, držite mobitel malo dalje od lica dok telefonirate i redovito mijenjajte jastučnicu.
 
9. & 11. Oko usana: HORMONI - hormonalne promjene i stres su glavni uzročnici bubuljica na ovom dijelu lica.
 
10. Brada: ŽELUDAC/TANKO CRIJEVO: pokušajte piti biljne čajeve i probiotike kako biste poboljšali svoju probavu.   
 
Ne zaboravite da je koža naš najveći organ te zahtijeva redovitu njegu. Kornelija je već pisala OVDJE kako ona njeguje svoju kožu, a nedavno je podijelila i svoju zavidnu #selfie situaciju.
 
 

A post shared by Kornelija Slunjski (@kokobeaute) on

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara