Neverbalni znakovi da mu se sviđaš

Foto: GAP

NJEGOVE riječi mogu govoriti jedno, no govor tijela je puno bitniji od onoga što priča. Tip pred tobom može glumiti da je indiferentan, no sitnice koje ga odaju igraju protiv njega.

Podignut obrve

Znanstvenici koji proučavaju ljudsko ponašanje došli su do jednog zanimljivog saznanja: muškarci podižu obrve kada vide nešto što ih jako zanima. Podignute obrve povećavaju oči, koje zbog reflektiranja svjetlosti djeluju veće i sjajnije, a to je mali trik majke prirode kako bismo primijetili karakteristike nekoga tko nam se sviđa.

Naginje se prema tebi


Ako se njegovo tijelo približava tvojem dok sjedite, znači da je zainteresiran za ono što mu imaš za reći, i da mu se sviđaš. Tip koji sjedi nasuprot tebi i stalno se vrti u stolcu ili gleda okolo nije previše zainteresiran, a ako ti često okreće leđa, zaboravi na njega.

Otvoreni stav tijela

Žena koja prekriži noge ne šalje nikakve posebne signale, no muškarac koji to radi šalje jasnu poruku: nije te spreman pustiti u svoj privatni prostor. Prekrižene ruke znače da stvara zid između tebe i sebe, a način na koji se s vremenom njegovo tijelo počinje ponašati je jako bitan: ako nakon nekog vremena počne djelovati opušteno i otvori tijelo prema tebi, znači da mu se sviđaš.

Uređuje se za tebe

Tip koji želi ostaviti dobar dojam će paziti kako izgleda pred tobom, a ovdje ne govorimo o narcisoidnim ljepotanima koji ne mogu izdržati dvije minute bez ogledala; pravi će muškarac kojemu se sviđaš, u tvome društvu imati potrebu popravljati kosu ili ovratnik košulje, a i mali pomak remena već znači da mu je stalo do toga kako izgleda. Često će te popravke obavljati dok si ti na WC-u i ne vidiš ga, no definitivno ćeš primijetiti razliku kad se vratiš.

Dodiruje svoje lice

Muškarac kojemu se sviđaš nesvjesno će dodirivati svoje lice, uši ili trljati bradu dok je s tobom, a znanstvenici kažu kako to ima veze s povećanom osjetljivosti kože koja se dešava kada su nervozni ili uzbuđeni.

Dodiruje tebe

Fizički kontakt koji uspostavlja dok ti nešto pokušava objasniti, vraćanje na mjesto uvojka kose koji se pomaknuo ili jednostavno dodirivanje tvoje narukvice kako bi je bolje vidio: sve su ovo znakovi da je zainteresiran i da želi što više fizičkog kontakta.

Posuđuje ti nešto

Jakna koju ti je posudio kada ti je bilo jako hladno jako je džentlmenska gesta, no i njegov način da ti kaže kako bi te volio opet vidjeti. Kada mu vraćaš jaknu, jasno mu daj do znanja da si zahvalna na posudbi, a za nagradu ponudi da ga odvedeš na kavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara