Odgodite znakove starenja na dijelovima tijela gdje se pojavljuju prvo

Odgodite znakove starenja na dijelovima tijela gdje se pojavljuju prvo

Foto: Instagram

STARENJE je neizbježno, ali se ipak može malo odgoditi.

Danas postoji niz anti-age tretmana, proizvoda i trikova koji pritom pomažu, ali mnoge žene griješe u tome što se koncentriraju samo na lice. I neki drugi dijelovi tijela stare brže od ostalih i odaju godine, a evo kako možete usporiti taj proces na svakom od njih:
 

1. Dekolte

 
Koža na prsima stari puno brže nego na ostatku vašeg tijela, a ako ne želite da dekolte oda vaše prave godine, onda ga tretirajte jednako kao i svoje lice. Primjerice, kada nanosite anti-age masku ili kremu, osim na lice, nanesite ju i malo niže, točnije na prsa i očuvajte njihov mladoliki izgled.
 

2. Oči

 
Koža oko očiju je najosjetljivija i potrebna joj je dodatna njega. Već u ranim dvadesetima trebale biste početi koristiti kremu za područje oko očiju. Također, pripaziti da ne budete pregrube prema njoj dok skidate šminku jer će jako trljanje dodatno stanjiti kožu oko očiju i učiniti je još podložnijom borama. 
 

3. Laktovi i koljena

 
Osim što se s godinama sve više i više suši, koža na laktovima i koljenima postaje i sve obješenija. Najbolji, ali i jedini način za očuvanje mladolikosti kože na tim područjima je tjelovježba. Trening s utezima dva do tri puta tjedno ojačat će kosti i mišiće koji će kožu održati zategnutom.
 

4. Ruke

 
O važnosti redovitog pranja ruku uče nas još od malena, no važno ih je i temeljito oprati svaki put prije nego krenete čistiti lice. Pritom trebate imati na umu i da će ih običan sapun isušiti, pa bi bilo dobro odabrati neki hidratantni te ih svakodnevno njegovati kremom za ruke. 
 

5. Kosa

 
Sijeda kosa problem je s kojim se danas mnogi suočavaju već u dvadesetima, dok je u tridesetima gotovo neizbježna. Ako vam sijede vlasi smetaju, jedino rješenje je bojenje, a pritom imajte na umu da je takvoj kosi potrebna dodatna njega.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara