Osam razloga zašto su muškarci bolji prijatelji od žena

Osam razloga zašto su muškarci bolji prijatelji od žena
Foto: Instagram/Kendall Jenner

IAKO mnogi u njih ne vjeruju, muško-ženska prijateljstva donose brojne prednosti, piše Bright Side. Ženama muškarci mogu biti puno bolje "prijateljice" od žena, i to ne samo zbog boljih savjeta oko drugih frajera već i iz sljedećih uvjerljivih razloga: 

Bolje čuvaju tajne

Istraživanja su pokazala da žena ne može čuvati tajnu duže od 47 sati! S druge strane, muškarac može zaboraviti ono što ste mu ispričali za samo par minuta. Naravno, to ih čini osobama koje će najsigurnije čuvati tajne.

Mogu vam glumiti dečka

Iako je točno da žene (uglavnom) vole pažnju, ne žele je od svakoga. Čudne poruke od stranaca ili nasumičnih muškaraca u kafiću mogu biti problem kada ste slobodni, ali kada imate muškarca za najboljeg prijatelja, on vam može glumiti dečka i skrenuti neželjenu pažnju s vas.

Ne osuđuju koliko jedete

Muškarci nikada neće osuđivati vaše navike u prehrani. Štoviše, njima su privlačnije žene koje vole jesti. Dakle, kada ste sa svojim muškim prijateljem, nikada se nećete morati ustručavati od uživanja u ukusnoj hrani.

Ne natječu se s vama

Istraživanje Sveučilišta u Arizoni je pokazalo da žene imaju običaj biti zlobnije prema drugim ženama. One se natječu i često su ljubomorne. Iako to ne mora biti u potpunosti točno, moramo se složiti s time da su muškarci manje natjecateljski nastrojeni prema svojim prijateljima.

Uvijek su raspoloženi za avanture

Potreban vam je netko za spontanu avanturu? Računajte na svog muškog prijatelja. Sudeći prema istraživanjima, muškarci su spremni preuzeti dosta veći rizik od žena i spontaniji su.

Daju vam najbolje savjete o dečkima

Ako vaš prijatelj misli da neki frajer nije za vas, on vam samo želi najbolje. Muškarci mogu bolje pogoditi namjere drugih muškaraca i definitivno možete računati na njih kada vam treba savjet o nekom dečku. Naravno, osim ako on potajno nije zaljubljen u vas.

Ne tračaju

Dok žene sve svoje osjećaje pretvaraju u priče, muškarci se trude izbjeći tračanje. Oni komuniciraju samo kada razgovor ima neku svrhu i trude se da to bude kratko. Ako vam žele nešto reći, odmah će prijeći na stvar, umjesto da okolišaju.

Oni sklapaju prijateljstva za čitav život

Brojna istraživanja su pokazala da su muškarci odaniji spol i da su emotivni isto koliko i žene. Oni žude za bliskošću i prijateljima, ali nisu osobito dobri u izražavanju svojih emocija. Kada se sprijateljite s muškarcem, možete biti sigurni da vas on neće iznevjeriti. Držat će se s vama do samog kraja!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara