Osam znakova koji pokazuju da vašeg partnera ne zanima brak

Osam znakova koji pokazuju da vašeg partnera ne zanima brak
Foto: Instagram

VIDITE se u dalekoj budućnosti sa sadašnjim partnerom? To je jako lijepo, ali jeste li sigurni da i on ima istu viziju vlastitog života?

Možda tragate za signalom da je i on spreman na brak, suživot ili da je barem siguran da ćete biti u ljubavnoj vezi na duge staze. No, ponekad je to apsolutno bezuspješna potraga, a takve veze najčešće s vremenom pucaju. Naime, ako se vaši životni planovi potpuno razlikuju, međusobna ljubav neće biti dovoljna da vaša veza preživi. On ne želi djecu, a vi ste već smislili i imena za njih? Iako ste godinama u vezi, još uvijek ne razgovarate o suživotu, a nije vam dao ni ključeve svoga stana? Sve to mogu biti znakovi za uzbunu, ali postoje još neki koji upućuju na isto, a nisu toliko očigledni.

"Ako vam je brak važan, onda biste svakako trebali razgovarati o tome već na početku vaše veze. Nema smisla gubiti vrijeme, osjećaje i energiju na nekoga tko ne dijeli tako važan cilj", uvjeren je certificirani ljubavni savjetnik Jonathan Bennett.

Čak i ako ste preskočili tu temu, ovi znakovi jasno govore da vaš partner ne želi brak:

1. Uvijek vas predstavlja samo imenom

Ako vas partner nikada ne predstavlja kao djevojku ili partnericu, već vas oslovljava isključivo imenom, to bi mogao biti znak da on nije spreman vezati se na duge staze.

2. Nikada vas ne zove na obiteljska okupljanja

Iako na početku veze nitko ne očekuje sudjelovati u ovakvim događajima, dođe vrijeme kada se na njima počnete pojavljivati kao par. Vjenčanja, rođendani i druge obiteljske proslave idealan su (i najbezbolniji) način da odradite druženje s njegovom obitelji, a da istovremeno izbjegnete neugodne situacije ili pitanja do kojih bi moglo doći prilikom intimnijih druženja s npr. njegovim roditeljima.

No, problem je ako vas nikada ne poziva na njih...

Ako se nađete u takvoj situaciji, a to vam smeta, jasno dajte partneru do znanja da biste voljeli upoznati njemu bitne ljude.

3. Uopće ne spominje zajednički život

Odrasli ste ljudi, zaposleni i samostalni, ali i nakon nekoliko godina veze i dalje živite u odvojenim stanovima. Iako ovo vrlo lako može biti znak da vaš partner nije spreman na ozbiljnu vezu ili brak, moguće je da je riječ i o nedostatku komunikacije. Ako nikada niste započeli temu zajedničkog života, možda smatra da vi još uvijek niste spremni za taj korak. Nažalost, vaš partner još uvijek ne zna čitati misli. Recite mu svoje želje.

4. Propustio je bezbroj prilika da vas zaprosi

Zna da maštate o braku, godinama ste zajedno, ali i dalje prolaze zajednički godišnji odmori, rođendani, godišnjice veze, Valentinovo i mnogi drugi vama bitni datumi, a prstena nema ni na vidiku? Objasnite mu da ste spremni na ovaj korak i imajte na umu da, unatoč onome što ste vidjeli na filmovima, zaruke ne moraju biti iznenađenje. 

5. Flertuje sa svima i uvijek

Trebamo li ovo stvarno dodatno objašnjavati?

6. Ne želi godišnji odmor provesti s vama

Kada mu predložite da za tri mjeseca nekamo otputujete, kaže vam da mu je to predaleko za planiranje? 

"Ako se vaš partner ne može posvetiti nikakvom planiranju, vjerojatno je da vas neće tako skoro zaprositi. Naime, ljudi koji se spremaju na uplovljavanje u bračnu luku žele imati barem općenite planove i ideju o tome kako će vaša budućnost izgledati", objasnio je Bennett u razgovoru za Bustle.

7. Ismijava vjenčanja i brak

Ne mora se svima sviđati ideja tradicionalnog vjenčanja i braka, ali negativan pogled na ta oba pojma jasan je znak da vam ta osoba neće staviti prsten na ruku.

8. Kada spomenete budućnost, vaš partner promijeni temu

Ok, ne može očitije od ovoga... Vaša vizija budućnosti očigledno baš i nije ista...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara