Pet neočekivanih razloga za preranu pojavu bora

Pet neočekivanih razloga za preranu pojavu bora
Foto: Instagram

ČINI vam se da je prerano za bore, ali se vaš odraz u ogledalu ne slaže s tim? Ništa čudno.

Bore se ne pojavljuju nakon što prođete magičnu brojku. Osim što vaša podložnost njima ovisi o genima, veliku ulogu ima i način života. Ne, ne mislimo na količinu "čarobnih" krema koje svakodnevno koristite kako biste izbjegli bore i sve one tretmane koji navodno daju još čarobnije rezultate.

Postoje i neki pomalo neobični razlozi zbog kojeg se na vašem licu stvaraju bore:

Lijenost

Baš i niste tip koji obožava fizičku aktivnost, a još manje konkretno bavljenje sportom? Nažalost, možda je upravo to razlog vaših bora.

Naime, jedna studija objavljena u časopisu American Medical Society for Sports Medicine tvrdi da su kod onih koji se redovito bave sportom znakovi starenja kože puno manje izraženi nego kod onih kojima sport baš i nije najdraža stvar na svijetu.

Objašnjenje je ustvari vrlo jednostavno, njihova je koža mekša i zdravija a navodno to mogu zahvaliti upravo aktivnom načinu života.

Radite na računalu

Ili jednostavno previše vremena provodite ispred svog laptopa. 

Osim što svjetlo koje se emitira s ekrana loše utječe na zdravlje kože, dok gledate u ekran često imate tendenciju lagano stiskati oči. Pogađate, to potiče pojavu bora između obrva i onih u vanjskim kutovima očiju.

No imamo loše vijesti i za one koji vole sate i sate provoditi na svom mobitelu. E pa upravo njemu možete zahvaliti one bore koje ste primijetili na svom vratu...

Prečesto čistite lice

Možda vam se činilo kao genijalna ideja koži lica svakodnevno i maksimalno posvetiti pažnju. No, čini se da se njoj to baš i ne sviđa.

Prečestim čišćenje ćete s kože ukloniti prirodni sebum čija je glavna uloga hranjenje i hidratiziranje kože, a znate da koža koja nije dovoljno dobro hidratizirana ranije pokazuje znakove starenja...

Ne nosite sunčane naočale

Opet se vraćamo na temu žmirenja. E pa krajnje je vrijeme da to prestanete raditi... Osim toga, UV-filteri na vašim naočalama zaštitit će područje oko očiju od štetnih sunčevih zraka.

Obožavate raditi grimase

Sve grimase koje stalno ponavljate, kao što je smijanje, žmirenje, ili mrštenje uzrokuju bore. No čak i ako pušite vrlo brzo ćete primijetiti bore na svom licu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara