Pet zlatnih pravila francuskog stila za koje još niste čule

Pet zlatnih pravila francuskog stila za koje još niste čule
Foto: Instagram

JEDAN od najotrcanijih stereotipa je da sve Francuskinje imaju besprijekoran stil, no to ne znači i da u njemu nema istine.

Pojam francuski chic postoji s razlogom i to je stil kojem teže mnoge žene diljem svijeta, a Francuskinjama je urođen pa su njihovi modni savjeti uvijek dobrodošli. A za ovih pet zlatnih pravila francuskog stila sigurno još niste čule:

1. Prepoznajte moć modnih dodatak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Camille Charriere (@camillecharriere)

Francuskinje najaviše cijene klasične odjevne komade, no svjesne su i moći modnih dodataka, poput remena za struk, koji u trenu podižu i najobičniju kombinaciju. 

2. Ne bojte se prekršiti pravila

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ellie (@slipintostyle)

Iako cijene klasiku i minimalizam, Francuskinje se uvijek trude da njihovi outfiti ne budu dosadni, a to često uključuje i kršenje pravila, primjerice nošenje jakne preko balonera.

3. Ne pokazujte noge u minici

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sabina Socol (@sabinasocol)

Osim ako vani nije +35 stupnjeva, nemojte pokazivati gole noge u minici, a to uključuje i najlonke u boji kože. Francuskinje mini suknje kombiniraju isključivo uz tamne ili čarape s uzorkom kroz koje se noge tek naziru.

4. Odijelo uvijek izgleda bolje u kombinaciji s tenisicama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Syana Laniyan (@syanafromparis)

Ovo vas je vjerojatno iznenadilo, no većina Francuskinja će se složiti da tenisice izgledaju bolje s odijelom od salonki. Kao žene koje preferiraju ravnu obuću, bilo je i očekivano da će prigrliti trend sportske elegancije koji je popularan već nekoliko godina.

5. Leopard uzorak je neutralan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli AnneLaure Mais Moreau (@adenorah)

Iako je ove sezone megapopularan, leopard uzorak je uvijek prisutan u modi, a Francuskinje, koje se obično ni ne vode trendovima, već su ga odavno počele doživljavati kao neuralni print, poput kariranog, i ne boje ga se kombinirati s drugim uzorcima i cijelom paletom boja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara