Govor tijela: Prepoznaj svaku njegovu laž

Govor tijela: Prepoznaj svaku njegovu laž

Foto: H&M

SVI lažemo, a žene su svojim ponekad luđačkim ponašanjem istrenirale svoje muškarce da lažu čak i kada ne bi trebali. On možda laže kako bi te zaštitio od malih nelagoda, možda laže jer te vara, a možda samo zato što mu je tako zabavnije. Otkriti svaku njegovu laž jako je jednostavno, jer je sve što trebaš malo vježbe, i najbolji detektor laži na svijetu: vlastite oči. Bivši Agent FBI-a, Joe Navarro uči nas nekoliko jednostavnih trikova kako prepoznati govor tijela koji otkriva lažova.

Majmun pod stresom

Jedan od najuočljivijih znakova laži jest stiskanje usnica jednu uz drugu, što je indikator stresa, a ujedno je i instinkt koji dijelimo s majmunima.

Nešto smrdi

Kada čovjek laže, često nabire nos kao da je osjetio neugodan miris. Ova je reakcija prisutna jer nas na nju potiče neugoda, koja je ista kada je riječ o lošim mirisima i suočavanjem sa neugodnom situacijom, kaže Navarro.

Vrat otkriva sve


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada se osjećamo ugroženo, instinktivno dodirujemo vrat, jer je on fizički ranjivo područje. Žene će se igrati s ogrlicom kada lažu, dok će muškarci dirati kravatu ili ovratnik.

Podizanje ramena

Osoba koja laže podignuti će ramena, a Navarro ovo naziva efektom kornjače. Čovjek koji laže ovo će činiti nesvjesno, a čak i malo podignuta ramena mogu biti znak neistine.

Pročišćavanje grla

Povišeni ton glasa ili pročišćavanje grla najčešći su znakovi laganja, a osoba time pokušava prikriti vlastitu nelagodu.

Trljanje očiju

Lažljivac ovim činom nesvjesno pokušava blokirati pogled koji bi ga mogao odati, a ova je reakcija karakteristična čak i za slijepe ljude koji lažu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara