Radite li i vi ove tipične pogreške pri sređivanju obrva?

Radite li i vi ove tipične pogreške pri sređivanju obrva?
Foto: Instagram

OD previše počupanih do gotovo spojenih, obrve su prošle kroz mnoštvo trendova.

I dok je Cara Delevingne proslavila prirodan izgled obrva, neke od nas i dalje čine brojne pogreške kada je u pitanju uređivanje obrva. Sania Vucetaj, ekspertica za uređivanje obrva i vlasnica njujorškog salona Sania's Brow Bar, otkrila je za Pure Wow pet najčešćih pogrešaka koje činite pri uređivanju obrva. 

1. Besciljno ih čupate

Naravno da je sasvim normalno svakih nekoliko dana počupati par dlaka koje ne pripadaju obliku vaših obrva, no ako krećete u uređivanje samog oblika, nikako to ne biste smjele raditi besciljno. Kako biste postigli idealan oblik, Sania savjetuje da olovkom za obrve nacrtate željeni oblik i zatim počupate višak oko njega. 

2. Tretirate obrve s previše proizvoda

Serumi, kreme i razna druga preparativna kozmetika možda odgovara vašoj koži, no to ne znači da je jednako dobra za vaše obrve. Sania naglašava kako nikada ne biste trebali na obrve nanositi proizvode koji se ne ispiru jer oni začepljuju folikulu vlasi što uzrokuje prorjeđivanje i opadanje dlaka s obrva. 

3. Koristite uvećavajuće zrcalo

Glavni krivac previše počupanih obrva je uvećavajuće ogledalo. Detaljan pregled navodi nas na brigu oko svakog detalja, a znate i same da jedna dlaka čini razliku kada su u pitanju obrve. Isto vrijedi i za prejako svjetlo i ako stojite preblizu zrcalu.

4. Previše skraćujete obrve

"Ako ste u nedoumici, napravite manje kada je u pitanju šišanje obrva", ističe Sania. Ako prekratko skratite obrve, one bi mogle izgledati znatno tanje, a čak mogu početi rasti u krivom smjeru. Ono što biste trebale napraviti je počešljati obrve prema gore i odrezati samo one vlasi koje se dužinom pretjerano ističu naspram drugih. 

5. Razmišljate o microbladingu 

Iako zvuči vrlo privlačno imati što manje posla s uređivanjem obrva, Sania ipak savjetuje da se ne odlučujete na microblading. Osim što riskirate trajno loš oblik obrva, Sania upozorava da rezultat može biti isprva pretaman, a zatim se ispirati u plavkastu ili ružičastu nijansu. A kako barem četiri godine nema povratka kada je u pitanju microblading, važno je razmotriti sve posljedice. Držite se sigurnog i same uređujte obrve proizvodima namijenjenima za to. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara