Sedam "muževnih stvari" koje muškarci više ne rade

Sedam "muževnih stvari" koje muškarci više ne rade

Foto: Birk Bikkemberg

ŽENE se još dan danas bore za veća ženska prava, a iako smo kroz povijest težile k emancipaciji i boljim vremenima, nuspojava našeg uspjeha u ovoj nakani je demaskulinizacija muškaraca, koja je promijenila omjer muževnih i onih nemuževnih tipova u korist potonjih. Sitnice koje su muškarci prije radili za žene polako počinju izumirati, a ponekad se čak od žene očekuje da bude muško. Nemamo ništa protiv samostalnih žena, no imamo mnogo toga protiv muškaraca koji su s vremenom zaboravili na muževnost. Evo nekoliko stvari koje polako nestaju, a nama već sada nedostaju.

Život s roditeljima

Nekada je završetak školovanja značio zaposlenje muškarca i odvajanje od roditelja, no danas financijski uvjeti to često onemogućavaju. No, nije riječ samo o financijskom aspektu, pa će tako današnji tip često radije ostati kod kuće i dopuštati da ga roditelji maze nego unajmiti stan i stvarati vlastiti dom. Tip koji brine o samom sebi i plaća račune iznimno je seksi, a seks je definitivno bolji u vlastita četiri zida, gdje ne postoji mogućnost da će njegovi roditelji čuti svaki tvoj uzdah.

Inzistiranje na plaćanju računa

Ne podržavamo sponzoruše, no moramo priznati da postoji nešto lijepo u muškarcu koji inzistira na plaćanju računa. Žena koja plaća svoje piće je samostalna i seksi, ali muškarac koji jednostavno neće dopustiti dami da plati račun vraća nas u neko ljepše, romantično vrijeme kada su muškarci bili zaštitnici ljepšeg spola. Naravno da nećeš uvijek jesti i piti besplatno, no uvijek je lijepo imati uza sebe kavalira koji inzistira na plaćanju.

Pozivi


U današnje je vrijeme SMS poruka postala oružje koje nam omogućava izbjegavanje izravnog kontakta, a sramežljivi pozivi tipa koji te želi pozvati na kavu postali su stvar prošlosti. Neugodna tišina, zbunjeni glas i zapetljan jezik nekada su bili noćna mora obje strane, no moramo priznati da nam nedostaje taj slatki prvi poziv kojega se uvijek sjećamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pridržavanje vrata

Džentlmenska gesta kojom muškarac spašava ženu od otvaranja vrata za samu sebe možda je sasvim nepotrebna, no lijepo je vidjeti muškarca koji olakšava prolaz svojoj djevojci. Mnoge će feministkinje biti protiv ovakve geste, nazivajući ju ponižavajućom i znakom ženske nesposobnosti, no mi ipak volimo muškarce koji će se potruditi oko nas i otvoriti nam vrata.

Grijanje svoje djevojke


Muškarci vjerojatno ni sami ne znaju koliko žene cijene kada im daju svoj sako ili jaknu, no žena kojoj je hladno jednostavno će se otopiti kada joj tip ponudi svoj komad odjeće kako bi se ugrijala. Ovaj instinkt muškarca da zaštiti ženu od hladnoće jedna je od najseksi stvari koju on može napraviti, a sve rijeđe pojavljivanje ovakve geste čini ju izuzetno vrijednom.

Pomoć s vrećicama


Nije stvar u kilaži, stvar je u gesti, a tip koji će ti pomoći nositi stvari iz dućana biti će najseksi čovjek na svijetu. Žene vole tipove pokraj kojih se osjećaju kao princeze, a mačo muškarci koji su previše mačo da bi uopće otišli u dućan jako su neprivlačni i odbojni.

Prepoznatljivi aftershave


Muškarac koji je vjeran jednom aftershaveu može biti dvosjekli mač: ako je vjeran nečemu što tebi smrdi, može biti problema, no ako je uspio pronaći miris koji paše uz njegov stil, izgled i još k tome neodoljivo miriše, niti jedna žena neće ostati ravnodušna prema njemu. Čini se kako su mnogi tipovi zaboravili na parfeme, a oni su jedna od onih klasičnih stvari za kojom žene jednostavno lude.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara