Šest razloga zašto žene padaju na starije muškarce

Šest razloga zašto žene padaju na starije muškarce
Foto: Instagram

MNOGE dame odlučuju provesti život s mnogo starijim muškarcima, a njihove veze mnogi još uvijek ne odobravaju niti shvaćaju. No takve ljubavi su toliko česte da u engleskom jeziku postoji čak i poseban izraz za njih, "May—December romance".

Iako će oni najzločestiji među nama odmah pomisliti kako u takvim odnosima ne postoji ljubav, već samo interes, Bright Side je izdvojio nekoliko razloga zašto žene često padaju na starije muškarce. I ne, novac sasvim sigurno nije na prvom mjestu.

1. Stariji muškarci su puno zreliji 

Oni su već istražili svijet i stekli određeno iskustvo. Otkrili su što ih zanima, ostvarili su karijeru i sada se mogu potpuno posvetiti obitelji i poslu.

Prošli su "divlju fazu" i sada im je u interesu smiriti se.

2. Donose mudrije odluke

Ne prepuštaju se nesmotrenom riziku, već zahvaljujući životnom iskustvu, koje ih je naučilo mnoge lekcije, donose mudrije odluke.

3. Veze s njima su stabilnije

Znaju što žele i ne opterećuju ni sebe ni druge nepotrebnim igricama.

4. Više sudjeluju u kućanskim poslovima

Znaju da je to ženama bitno i ne misle da će sudjelovanjem u kućanskim poslovima izgubiti dio svoje muškosti. Osim toga, vjerojatno su iskusili samački život kada su takve poslove ionako morali sami obavljati.

5. Znaju da se prema ženama trebaju odnositi s poštovanjem

Oni razumiju što žene trebaju i što će ih usrećiti, a tijekom proteklih ljubavnih veza su vjerojatno naučili i kako izbjeći pojedine probleme pa je veza s njima puno jednostavnija. Osim toga, nisu fokusirani samo na sebe te više pažnje posvećuju svojim partnericama nego što to čine mlađi muškarci.

6. Pružaju osjećaj sigurnosti

Dosad su vjerojatno već izgradili karijeru, ali i financijsku stabilnost, te više nisu u potrazi za ljubavnim avanturama nego za stabilnim odnosom. Kombinacija svega toga ženama pruža osjećaj sigurnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara