Stalno ste bolesni? Upoznajte svog saveznika za besprijekoran imunitet ove zime!

Stalno ste bolesni? Upoznajte svog saveznika za besprijekoran imunitet ove zime!
Foto: Promo

DOŠLO je do promjene vremena i nižih temperatura što itekako može utjecati na naš organizam. Mentalne i fizičke funkcije tijela mogu oslabiti, a organizam postaje izložen povećanom stresu i napadima brojnih virusa.

TAMAN ste ozdravili, a nije prošlo ni nekoliko dana i vi ste opet prehlađeni.

Scenarij koji vam se ponavlja iz godine u godinu i postaje već prilično dosadan? Problemi s imunitetom nisu rijetkost, ali nemojte dopustiti da postanu vaša stvarnost. Zdrav imunosni sustav je glavni preduvjet za zdravlje cijelog organizma i normalno funkcioniranje drugih sustava. Osim što našem tijelu hranom treba osigurati dovoljnu količinu vitamina, mineralnih soli i ostalih hranjivih tvari koje će povećati njegovu otpornost, dodaci prehrani su uvijek dobra nadogradnja.

Beta glukan se u tom slučaju nameće kao logičan saveznik u borbi za ojačanje vašeg organizma i njegove preventivne zaštite. Radi se o jednom od najpopularnijih sastojaka u dodacima prehrani za imunitet. Ako ste neznalica po pitanju beta glukana, nekoliko narednih rečenica bi trebale razbistriti stvar. Riječ je o prirodnom polisaharidu koji je siguran za korištenje - i što je najvažnije - nema štetnih nuspojava. Najjednostavnije rečeno, beta glukan (izoliran iz kvasaca i gljiva) se u crijevima apsorbira u limfatičko tkivo te aktivira stanice zaslužne za obranu našeg organizma. Zaštita imunološkog sustava nije jedina funkcija ovog polisaharida, beta glukan prisutan u žitaricama povoljno djeluje na održavanje normalne razine kolesterola u krvi, a pomaže kod bakterijskih infekcija, dijabetesa i alergija.

Ipak, važno je pripaziti da kupujete proizvod provjerene marke kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara