Što vaš odnos prema novcu otkriva o vašem karakteru?

Što vaš odnos prema novcu otkriva o vašem karakteru?
Foto: Pexels

DOK neki ljudi lako dolaze do novca i ne brinu o tome kako ga troše, za druge je novac izvor brojnih briga. Brinu o tome kako ga troše i hoće li ga imati za hitne situacije. U svakom slučaju, način na koji upravljate novcem ne odražava se samo na vašu financijsku situaciju, nego i otkriva mnogo toga o vašoj osobnosti.

Upravljanje novcem može vas podsjetiti na prošlost

Neke obitelji ne mogu si priuštiti kupnju stvari koje njihovo dijete želi. Možda ste u djetinjstvu maštali o lijepoj haljini i htjeli ste je imati, ali vaši roditelji nisu imali dovoljno novca da je kupe. Ili ste stvarno željeli naučiti svirati klavir, ali nije bilo dovoljno novca za plaćanje mentora.

Ovakve situacije mogu ostaviti emocionalne ožiljke i učiniti da se osjećate nesigurno jer ste vjerojatno vidjeli da su vaši vršnjaci imali sve te stvari. A tu nesigurnost mogli biste osjećati i tijekom odrasle dobi te bi zbog svega toga mogli početi kupovati stvari koje su vam u prošlosti bile uskraćene, čak i ako vam one stvarno ne trebaju.

Možda će vam novac pokazati što mislite o sebi

Ako se osjećate kompetentnim u rješavanju financijskih pitanja, vjerojatno ste općenito samouvjerena osoba. Ne plašite se ulaganja, pokretanja poslovnih pothvata ili suočavanja s određenim financijskim izazovima koji bi se mogli pojaviti na putu.

Suprotno tome, ako se uvijek bojite gubitka novca i radije ga držite na jednom mjestu, to može značiti da niste sigurni u sebe. Ako se ne možete pouzdati u složenije financijske izazove, vjerojatno ćete oklijevati i u svakodnevnom životu.

Način raspolaganja novcem može otkriti vaše strahove

Svi ponekad razmišljamo o tome kako bi se naši životi promijenili kada bismo odjednom izgubili sav svoj novac. A pokušavajući zamisliti ovu situaciju to može otkriti naše najveće strahove. Možda ste zabrinuti za svoje zdravlje, a gubitak novca značio bi i nemogućnost plaćanja određenog liječenja. Ili želite da vaša djeca pohađaju dobar fakultet i želite ih podržati, što nećete moći učiniti u najgorem scenariju.

Sve to otkriva koje stvari cijenite i što ne želite nikako izgubiti.

Upravljanje novcem može otkriti vaš način razmišljanja

Novac možda nije veliki problem u vašem životu. Imate stabilan posao s dobrom plaćom i on zadovoljava sve vaše potrebe. Nekima to može biti dovoljno da se osjećaju financijski sigurno. Ostali, koji se nalaze u istoj situaciji ili oni koji imaju financijske probleme, mogu imati drugačiji stav prema novcu, piše Bright Side.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara