Stvarnosti s kojima se morate suočiti prije nego počnete živjeti s partnerom

Stvarnosti s kojima se morate suočiti prije nego počnete živjeti s partnerom

Foto: Screenshot Youtube

ŽIVOT u dvoje može biti vrlo uzbudljiv.

No, postoji i ona druga strana medalje, odnosno nekoliko stvari, koje bi trebali uzeti u obzir, prije nego se uselite u zajednički stan. Čak i ako je vaš odnos idiličan, zapamtite da je život pod istim krovom nešto sasvim drugačije od svega dosad što ste prošli zajedno.

Pa prije nego počnete pakirati kofere, ovih stvari morate biti svjesni.

1. Oboje ćete morati raditi

Prije nego uselite zajedno, raspravite o podjeli kućanskih poslova. Sigurne smo kako ne stignete i ne želite baš sve raditi sami, iako ćete i dalje vjerojatno raditi većinu toga, no svaka pomoć je dobrodošla. Sva takva pitanja morate riješiti prije, ako želite održati vezu na životu. Također, ako udružite snage, imat ćete i više vremena i energije jedno za drugo.

2. Romantika će početi blijediti

No, samo ako to dopustite. Naravno da ćete se koji put posvađati, jer se ne možete složiti oko svega, no morate naučiti rješavati probleme do kraja, a ne ih stavljati pod tepih. Također, ne zaboravite biti spontani te i dalje izlaziti na spojeve, na druženja s prijateljima te se baviti vlastitim hobijima. Solo vrijeme također je jedan od uvjeta sretnog zajedničkog života.

3. Morat ćete naučiti prihvatiti njegove navike

Dobre i loše. To je krajnji test ljubavi. Ako ne možete biti tolerantni i strpljivi jedno s drugim, onda trebate dobro razmisliti o tome u što se upuštate. I mali nesporazumi mogu dovesti do velikih svađa.

4. Novac bi mogao postati problem

Razgovor o novcu neophodan je prije useljenja. Ako pravila postavite odmah na početku, izbjeći ćete uobičajene svađe oko financija, koje su česte kod parova, koji se odlučuju na ovaj korak. Naravno, ni ovdje se nećete složiti u svakom aspektu toga kako bi trebalo potrošiti novac, i to je sasvim normalno, no bitno je da uvijek pronađete zadovoljavajuće rješenje za oboje.

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara