Upoznajte food blogericu Domaćicu Sanju i osvojite slatki paket s limitiranom haljinom

Upoznajte food blogericu Domaćicu Sanju i osvojite slatki paket s limitiranom haljinom

Foto: Press Foto

AKO obožavate isprobavati slatke recepte sigurno ste već naišli na blog "Domaćica", 28-godišnje hrvatske blogerice Sanje Mijac.

Sanja nam otkriva kako nije tipična blogerica, a ni kuharica jer je kuhati počela tek sa 20 godina, a više od svega voli kroz fotografiju dočaravati čarolije koje stvara na tanjuru.

Za ovu sezonu Sanja je pripremila i poseban poklon za svoje fanove - paket u kojem se nalazi limitirana crna haljina, kuharica s njezinim receptima i jedno slatko iznenađenje!

Jedan paket Sanja će pokloniti i jednoj čitateljici Index Rougea, a kako se prijaviti za poklon, pročitajte na kraju članka.

No prije svega, upoznajte "Domaćicu Sanju":

1. Kako si se odlučila otvoriti kulinarski blog?

Sasvim slučajno, prije otprilike 3 godine. Nakon što sam se iz Zagreba preselila natrag u svoj rodni grad Viroviticu, odlučila sam se posvetiti nekim drugim stvarima, naučiti stvari koje ne znam, a za koje će mi u životu trebati, kuhanje je bilo jedna od tih stvari. Primila sam se posla i počela zapisivati recepte. Jedna prijateljica mi je dala savjet kako bih trebala početi pisati blog pa da recepte koje ja isprobavam mogu isprobavati i ostali, i tako je krenulo.

2. Koliko angažmana zahtjeva vođenje takvog bloga i isplati li se u Hrvatskoj voditi tako nešto, ili to može biti samo zgodan hobi?

Zahtjeva puno angažmana, jer kad ste gastro bloger vi ste i kuhar, food stilist, fotograf, pisac i community manager. Isplati se voditi blog ako se odlučite baviti samo time poput mene, odnosno općenito zaplivati u taj svijet koji se vrti oko hrane.



3. Za koje recepte dobivaš najviše pohvala?

Jednostavne. Izgleda da ljudi koji me prate jednako kao i ja vole brze i fine recepte, bez puno komplikacija i različitih namirnica. Često objavljujem i recepte iz starih požutjelih kuharica, one recepte koji nas vežu uz neka bezbrižna vremena. Ljudi vole da ih se podsjeti na lijepe uspomene iz djetinjstva kada su zajedno s bakom ili mamom napravili svoja prva jela.

4. Koje te kombinacije okusa ove sezone najviše privlače?

Ove sezone sam se posebno zaljubila u čokoladu, odgovara mi u ove hladnije dane. Fale mi neki retro okusi poput šubarica s kokosom, mađarice i oblatni.

5. Koji je tvoj omiljeni kolač svih vremena?
Ne mogu izdvojiti jedan, prije bih rekla Cheesecake, ali danas sam već probala toliko toga da mogu reći da jednako volim pitu od jogurta, medenu pitu, salenjake, dizanice, krancle, mađaricu..

6. Koji su tvoji savjeti za fotografiranje hrane kako bi ispala "kao iz časopisa"?


Dobar fotoaparat i dobar objektiv, vrlo jednostvno, bez opreme nema dobre fotografije. Potreban je i smisao za kompoziciju, malo kreativnosti može vas daleko dovesti. Uvijek fotografirajte pored prozora i uvijek fotografirajte po danu, danje svijetlo je najljepše i najprirodnije. Kako biste dobili atmosferičnu fotografiju na set dodajte ono što vam je pomoglo napraviti to jelo koje fotografirate, naprimjer kod keksi s pekmezom dodajte teglicu pekmeza, žličicu, svježu voćku od koje je napravljen taj pekmez, modlicu kojom ste izrezivali taj keks i slično.

7. Kojih bi 5 recepata preporučila za idealan blagdanski stol za božićni ručak?

 Nebiste vjerovali, ali nisam neki veliki gurman, volim tradiciju i prvo mi na pamet pada mamin domaći kruh, francuska salata, pečena piletina s krumpirima, pečene kobasice i zapečeni grah.

8. Tko su tvoji kulinarski uzori?

Nemam uzore u ljudima. Mogu reći samo ovako - naše mame i bake, jer su iz ničega uvijek znale napraviti nešto. Neka stara jela imaju takav karakter kakav nema nijedno jelo današnjice - barem za mene. Primjer su bijeli žganci, popara, salenjaci ili flekice s kupusom.



9. Našim ćeš čitateljima pokloniti i neodoljivu haljinicu koju si osmislila za svoje fanove. Kako je bilo naći se u ulozi dizajnera?

 
Jako volim odjeću i to mi je bio logičan slijed. Ne ograničavam samu sebe samo na kuhanje, trudim se raditi sve ono što volim. A kako sve volim raditi malo drugačije, odlučili smo se da će haljinica biti šivana u limitiranoj kolekciji od samo 100 komada, i to zato da bismo izbjegli to da svako malo sretnete nekoga tko ima istu kao vi. Cijeli projekt je napravljen u Hrvatskoj i zbog toga sam također jako ponosna. Sretna sam i jer će svaki kupac uz haljinicu dobiti i vrijedan poklon u obliku kutije čokoladnih muffina i slatku kuharicu tvrdog uveza.

10. Koji su tvoji planovi za 2016. godinu?

Poslovi za prvu polovinu 2016. godine već su dogovoreni, mogu samo reći da me čeka jedna radna godina i da se jako veselim. Kuhat ću, pisat ću, dizajnirat ću i probat ću uživati i kada život ne bude lijep.


 

KAKO SE PRIJAVITI ZA HALJINU I SLATKI PAKET DOMAĆICE SANJE?

1. Lajkaj Index Rouge na Facebooku i Instagramu

2. Na mail rouge@index.hr pošalji točan odgovor na pitanje: "Koliko Domaćica Sanja ima godina?", napiši svoj nadimaka na Facebooku i na Instagramu te svoje podatke: ime, prezime, broj telefona i adresu.

Ime osobe kojoj će Sanja pokloniti paket objavit ćemo u 17 sati na Facebook profilu Index Rougea.

Pssst! Slatki paket   s haljinom sami možete naručiti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara