Vruće vam je? Rashladite se uz ove jezive krimiće

Vruće vam je? Rashladite se uz ove jezive krimiće
Foto: Instagram, Promo

AKO ste jedan od sretnika koji po ovim vrućinama nije na cesti ili kojem drugom asfaltu, čestitamo vam. Ako k tome vrijeme provodite u hladovini uz šum mora i blagi dodir povjetarca, tada se nemate na što žaliti. No, naš um traži sadržaj, inače postaje nemiran. Za svrhu dodatnog rashlađivanja preporučujemo vam nekoliko novih, odličnih krimića koji lede krv u žilama. Svaka od knjiga s liste je izuzetna, to odgovorno tvrdimo.

Devet potpunih neznanaca – Liane Moriarty

Nova knjiga autorice "Malih laži" oduševit će ljubitelje serije (druga sezona je počela!) i suptilnih krimića koji uvrću psihu u nerazmrsivi čvor. 

Tranquillum House luksuzne su toplice koje obećavaju potpun preporod duha i tijela. Devetero gostiju iscrpljenih gradskim životom jedva čeka zbaciti teret viška kilograma i svakodnevnih problema, zaroniti u smireni svijet meditacije i masaža vrućim kamenjem. Kilometrima od najbližega grada, bez automobila i telefona, daleko su od svijeta: jedina zabava tijekom deset dana bit će im međusobno upoznavanje i spoznaja njih samih. Njihov osobni razvoj nadzire upraviteljica toplica, odlučna žena s misijom – koja je drugačija od onoga što se na prvi pogled čini. Iza glamuroznog lica Tranquillum Housea krije se opasna tajna. Devet potpunih neznanaca pojma nema što ih čeka. Moriarty rastura, po običaju.

Pukotina – Patrick Lee

Iako je ovaj roman prepun akcije, i mogao bi vam podići puls, radnja se odvija na snježnom i divljem sjeveru. Nakon izlaska na slobodu bivši zatvorenik i policajac Travis Chase kreće na samotnički izlet u divljine Aljaske, očekujući da će ondje pronaći mir za preispitivanje samoga sebe. Ali tada nailazi na srušeni avion prepun mrtvih tijela, među njima i prve dame Sjedinjenih Država. Naslućuje i kako je iz aviona nestao nekakav tajanstveni predmet. Do zuba naoružan i koristeći svoj instinkt i iskustvo dobrog policajca, Travis prati ubojice koji muče otetu Paige Campbell kako bi njezina oca Petera natjerali da im oda još jednu tajnu. Kada Peter napokon popusti i progovori, nemilosrdno ga ubiju. Međutim, Travis uspijeva spasiti Paige. Posljednje riječi njezina oca šalju Paige i Travisa u opasan svijet tajni i urota, gdje polako stječu spoznaje o nedokučivoj Pukotini i sukobljavaju se sa sve više okrutnih neprijatelja.

Izgubljeni čovjek – Jane Harper

Ovom preporukom idemo u smjeru obrnute logike. Novi roman izuzetne Jane Harper smješten je u vruću pustinju Australije pa se nadajte efektu saune: ondje je toplije nego kod nas te ćete se rashladiti samo stoga što niste pod tim nesmiljenim suncem. No svejedno uronite noge barem u lavor hladne vode, isplatit će vam se. Izgubljeni čovjek treći je roman ove nagrađivane autorice bestselera Suša i Sila prirode. Mračnom, uzbudljivom pričom u veličanstvenom, ali duboko zastrašujućem australskom krajoliku Jane Harper opravdala je status jedne od najboljih autorica krimića našeg doba. Vrlo smireno ispričana priča koja upravo iz tog razloga prodire vrlo duboko. Harper će postati klasikom krimića, u to ne sumnjamo, jer već je na tom putu.

Nož – Jo Nesbo

Novi roman Joa Nesboa. S Harryjem Holeom. I da, dosta je opak. Sve smo rekli. Pročitajte ga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara