Zašto biste trebale dodati hijaluronsku kiselinu u svoju dnevnu beauty rutinu

Zašto biste trebale dodati hijaluronsku kiselinu u svoju dnevnu beauty rutinu
Foto: Instagram

PRIMARNA uloga hijaluronske kiseline, to jest hijalurona, je da hrani kolagen i da veže molekule vode na sebe. To je tvar koju naše tijelo prirodno sadrži i proizvodi, no s godinama se postotak kiseline u našem tijelu smanjuje.

Iako vas pomisao na apliciranje hijalurona veže uz plastičnu kirurgiju i igle, to je samo jedan od mnogih načina za unošenje ove kiseline u naše tijelo. 

Na tržištu je zbilja bogata ponuda seruma koji u velikom postotku sadrže hijaluronsku kiselinu. Oni služe za takozvano "odgađanje starosti" jer zaglađuju bore u samim počecima, hidratiziraju kožu i daju joj zdrav sjaj. Ono što je kod hijaluronskih seruma bitno je da ih koristite svakodnevno jer njihova aplikacija nije snažna kao aplikacija špricom i iglom. 

Ovaj sastojak nalazi se i brojnim kremama za lice pa svakako potražite onu koja će najbolje odgovarati vašem tipu kože. Osim za ljepotu, hijaluron je iznimno bitan za pokretljivost zglobova. 

Zbog te zdravstvene činjenice, trebali biste konzumirati i hranu koja je bogata hijaluronom. Namirnice koje su bogate hijaluronom i antioksidansima su agrumi, bobičasto i orašasto voće, zeleno lisnato povrće, jaja, meso i još mnogo drugih nutritivno bogatih namirnica. 

Nećete pogriješiti ni sa zelenim čajem koji također sadrži ovu kiselinu, a bilo bi idealno kada biste ga konzumirali svakodnevno i to u kombinaciji s limunom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara