Amerikanci razočarani "borbom stoljeća": "Mayweather i Pacquiao su ubili boks"

Amerikanci razočarani "borbom stoljeća": "Mayweather i Pacquiao su ubili boks"

Foto: Hina

NAPOKON je održan okršaj između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa "meč stoljeća", koji je podbacio.
 
Meč je bio dosadan, Floyd je "tuckao" Mannyja, u isto vrijeme bježeći po ringu, i skupljajući bodove. Nisu samo fanovi bili razočarani nakon meča. Svoje razočaranje su pokazali i Mike Tyson i Paul Malignaggi.
 
Tyson je bio kratak i jasan:
 
"5 godina smo čekali na ovo... #neimpresioniran", napisao je "Iron Mike" na Twitteru.
 
Malignaggi se obrušio na Mannyja Pacquiaoa:
 
"Ozbiljno izvedba tog Manny Pacquiao je bila jadna. Gdje su bili oni udarci iz kuteva o kojim je toliko govorio? #NoActivity"
 
Manny Pacquiao je tri tjedna prije meča zadobio frakturu mišića desnog ramena, a tijekom treće runde ju je obnovio te je to najvjerojatnije razlog njegove "jadne izvedbe".
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
"Bila je to uspavanka i gubljenje svačijeg vremena i novca"
 
New York i Las Vegas dva su vikenda za redom bili domaćini boksačkih mečeva koje je američka javnost s nestrpljenjem očekivala. Prvo je na rasporedu bio dvoboj između Klička i Jenningsa, a proteklog vikenda dugo očekivani meč Mayweather vs. Pacquiao.
 
Ovi su mečevi trebali vratiti zanimanje i vjeru američke javnosti za boks. No, nakon što je Kličko u dosadnih 12 rundi bio bolji od Jenningsa američki su mediji ironično konstatirali da je jasno zašto se Ukrajinac sedam godina nije borio u SAD-u. Mayweather i Pacquiao su u meču stoljeća, kako su mnogi nazvali ovaj dvoboj, pružili sve samo ne meč stoljeća. Američki su mediji razočarani onim što su vidjeli i malo je reći da su izgubili vjeru u boks.
 
"Mayweather vs. Pacquiao: mega borba koja to nije bila. "Meč stoljeća" je bio uspavanka i kompletno gubljenje svačijeg vremena i novaca. Osim za ljude koji se nakon ovog meča valjaju u hrpi novca, ni sami ne vjerujući kako su nas ponovno uspjeli nasamariti.", komentar je Chrisa Chasea iz USA Today.
 
"Svi smo željeli da ova borba bude nešto veće od onog što jest. Boks koji su poznavali naši očevi i djedovi jednostavno više ne postoji. Boks je mrtav i Mayweather i Pacquiao su ga ubili. Nikad više ljudi neće dati 100 dolara za TV prijenos u kojem se dva starca grabe 36 minuta. Osim možda u slučaju revanša.", dodao je Chris Chase.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara