Ana Šimić druga, Čičerova slavila u Pekingu

Ana Šimić druga, Čičerova slavila u Pekingu

Foto: Hina

HRVATSKA atletičarka Ana Šimić osvojila je drugo mjesto na IAAF World Challenge mitingu u Pekingu s rezultatom 1,91 metara.
 
Pobijedila je Ruskinja Ana Čičerova sa skokom od 1,94 cm, a treća je bila Levern Spencer iz Svete Lucije koja je kao i Ana preskočila 1,91 m.
 
Kina se tako još jednom pokazala "obećanom zemljom" za Anu Šimić. Prije dvije godine je u Pekingu bila druga s tada osobnim rekordom 1,95. Iduće godine pobijedila je na Dijamantnoj ligi u Šangaju s novim rekordom 1,97, a tri dana kasnije je bila najbolja u Pekingu ponovo s osobnim rekordom 1,98. Danas nije uspjela postaviti novi osobni rekord, ali je osvojila drugo mjesto.
 
Šimić se nadala kako će na "Ptičjem gnijezdu", gdje će se u kolovozu održati Svjetsko prvenstvo, preskočiti 1,94 metara što je norma za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, no ovoga puta nije uspjela. No, ispred nje je još dovoljno prilika za vađenje vize za Rio.
 
Mlada Zagrepčanka, brončana s Europskog prvenstva, sezonu je otvorila sa 1,88 u Zagrebu, a prošli petak je na Dijamantnoj ligi bila četvrta s rezultatom 1,91.
 
REZULTATI:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 1. Ana Čičerova (Rus)          1,94
 2. ANA ŠIMIĆ (HRV)             1,91
 3. Levern Spencer (St Lucia)   1,91
 4. Oksana Okuneva (Ukr)        1,88
 4. Svetlana Radzivil (Uzb)     1,88
 6. Mirela Demireva (Bug)       1,88
 6. Irina Geraščenko (Ukr)      1,88
 8. Luyu Zhang (Kina)           1,84...
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara