Sandra Perković i Ana Šimić kreću u pohod na Dijamantnu ligu

Sandra Perković i Ana Šimić kreću u pohod na Dijamantnu ligu

Foto: Hina

MITINGOM u Dohi počinje nova sezona Dijamantne lige. Sandra Perković kreće po četvrtu uzastopnu titulu u bacanju diska. Želja joj je postaviti rekorde mitinga na svih 14 natjecanja, a trenutno je vlasnica na njih sedam.
 
"Osjećam se dobro, spremna sam. O rezultatima ne volim govoriti unaprijed. Rekord mitinga iznosi 68,24 i to mi je cilj. Nadam se vrhunskom rezultatu“, rekla je Perković.

Hicem od 70,08 vodeća je diskašica svijeta ove godine i jedina koja je prebacila preko 70 metara. Natjecanje u bacanju diska počinje u 16.35, a konkurencija je vrlo jaka. Uz Sandru na bacalištu će se naći Australka Samuels, Francuskinja Robet Michon, Njemica Muler, Amerikanka Lewis Smallwood, Poljakinja Glanc, Kubanka Perez, Portugalka Rodrigues, Litavka Sendriute i Ruskinja Strokova.

U skoku u vis Hrvatsku će predstavljati Ana Šimić koja nakon ozljede ahilove tetive puna motiva kreće po nove bodove.
 
"Mislim da će biti kao i prošle godine na otvaranju sezone kada cure nisu previsoko skakale. Ako skočim preko 190 to će biti dobar plasman“, poručila je Šimić.

Skok u visi na rasporedu je od 17.25, a uz Anu na startnoj listi nalaze se aktualna europska prvakinja Španjolka Beitia, Ruskinja Gordeyeva, Poljakinja Kasprzycka, Ukrajinka Okuneva, Litavka Palsyte, Britanka Pooley, Uzbekistanka Radzivil, Spencer iz Svete lucije i Mađarica Szabo. Podsjetimo, Blanka Vlašić već je ranije otkazala nastup u Dohi, no potvrdila je miting u Rimu 4. lipnja.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara