Anas: Zbog Rijeke bih odbio i Real

Anas: Zbog Rijeke bih odbio i Real

Foto: HNK Rijeka

ANAS SHARBINI odbio je ovih dana bogatu ponudu iz Kine i odlučio ostati na Kantridi. Time je pokazao svoju privrženost Rijeci, ali i izbjegao sudbinu bivšeg Rijekinog golgetera Leona Benka koji se nakon odlaska u Kinu izgubio.

"Radilo se doista o dobroj ponudi ali kada je riječ o Rijeci novac ima sporednu ulogu. Tu presuđuju emocije, povjerenje koje uživam od predsjednika Miškovića, trenera Keka, svih ljudi u klubu i naravno navijača", rekao je Sharbini za klupsku stranicu.

Na Kantridu se vratio prije dvije godine, nakon što ga je put preko Hajduka odveo do dalekog Al-Ittihada, pa natrag u HNL.

"Kada sam se vraćao vodilja mi je bila činjenica da se u Rijeci sprema nešto veliko, slaže se momčad koja može napraviti puno, a ja želim biti ovdje i osvojiti naslov prvaka. Ponuda je bila takva da bih si praktički riješio egzistenciju i klub mi je dao slobodne ruke da odlučim što želim. U razgovoru s ocem odlučio sam odbiti ponudu, stekao sam dojam da klub i svi ovdje žele da ostanem pa nije bilo teško donijeti ovakvu odluku", rekao je Anas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim biti dio ove priče sada kada se gradi trening kamp, stadion, kada je atmosfera u svlačionici sjajna, a suigrači toliko pozitivni da se u ovom trenutku ne vidim u nekoj drugoj sredini. Možda će nekome zvučati smiješno, ali mislim da bih odbio i Real Madrid s obzirom na to koliko se veselim svim uspjesima Rijeke i osjetim povjerenje predsjednika i trenera što mi jako puno znači. Zbog svega toka nikada nisam bio sretniji", kaže "desetka" Rijeke

Odličnim igrama po povratku u Rijeku Anas Sharbini se vratio na reprezentativni popis, a u Londonu zabio doprvacima svijeta Argentini u prijateljskoj utakmici.

"Rijeka je uvijek izvlačila ono najbolje od mene. Tako je došao i taj poziv u reprezentaciju i pogodak Argentini. To je nešto što bih poželio svakom igraču, poseban osjećaj... Baš kao i osvajanje s trofeja s Rijekom. Uspio sam u tome kada smo osvojili Kup 2006. godine, a ja tek ulazio u momčad, veći doprinos dao 2014. u osvajanju Kupa i Superkupa, i mislim da ne moram posebno naglašavati što bi mi značilo osvajanje prvenstva s Rijekom", dodaje.

"Ova priča s ponudom iz Kine sada je za mene završila, koncentriran sam na Rijeku i iduću Kup utakmicu protiv Lokomotive. Siguran sam da možemo do pozitivnog rezultata već u prvoj utakmici, samo moramo imati pravi ulaz u utakmicu. Igramo doma, imat ćemo publiku uz sebe, a sudeći prema brojci na Opatiji vjerujem da će atmosfera biti sjajna i u srijedu", zaključio je Anas Sharbini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara