Ancelottijeva istina: Nikada nisam volio Juventus

Ancelottijeva istina: Nikada nisam volio Juventus

Foto: Hina

TALIJANSKI stručnjak Carlo Ancelotti u utorak se vraća u Torino, grad u kojem je proveo dvije godine. Aktualni trener Reala vodio je Juve od 1999. do 2001. godine, a u intervjuu za As otkrio je kako su mu to bile možda i najgore godine u trenerskoj karijeri. Sa Starom damom ništa nije osvojio, navijači ga nikada nisu prihvatili...

Tajni sastanak s Moggijem

Ancelotti je prvo ispričao kako je uopće došao do Juventusa.

"Luciano Moggi me zvao prije mog polaska u Tursku gdje sam imao dogovoren sastanak s upravom Fenerbahčea. Rekao mi je ' prije nego bilo što potpišeš, nazovi me'. Mislio sam da me želi pitati za preporuku za neki transfer. Nazvao sam ga i dogovorili smo tajni sastanak na kojem me pitao želim li postati trener Juventusa. 'Zar nemate Lippija? On je najbolji', odgovorio sam. Oni su mi rekli kako Lippi više nije sretan u Juventusu i da bi htjeli mene za novog trenera. Pristao sam i odmah smo potpisali ugovor", rekao je Ancelotti.

"Svinja nas ne može trenirati"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, euforija je naglo splasnula.

"Bio je to moj prvi tjedan u Torinu. Došao sam do ureda i imao sam što vidjeti. Navijači su na zidu ispred mog ureda sprejom napisali; "Svinja nas ne može trenirati". Rekao sam Moggiju da mi pomogne oko tih huligana, on im je rekao "morate sklopiti mir s Ancelottijem". Razumijem zašto me nisu voljeli. Kad sam igrao za Romu, Juve nam je bio najveći protivnik. Isto je bilo i kad sam igrao za Milan. Zatim sam postao trener Parme i naš glavni protivnik za osvajanje naslova prvaka Italije bio je - Juventus. Navijači su na mene gledali kao na neprijatelja", rekao je Ancelotti.

"Bio sam lutka na koncu"

Da će dobiti otkaz, doznao je od talijanskih novinara.

"Jednog dana Giovanni Agnelli me pozvao na sastanak. Rekao mi je da ima puno povjerenje u mene. "Nismo osvojili prvenstvo, ali imali smo dobru sezonu", rekao je. "Carlo, dobra si ti osoba. To je najvažnije u životu", poručio je. Idući dan dobio sam otkaz. Nisu imali hrabrosti reći mi to u lice. Doznao sam tu informaciju od novinara. "Gotov si, Carlo", rekli su mi. "Vraća se Lippi". Rekao sam im da su u krivu, da sam nedavno produljio ugovor... Nakon remija s Romom 2:2, dobio sam poziv da dođem na sastanak kod Giovannija Agnellija. "Dragi Ancelotti", rekao mi je, "Lippi je novi trener Juventusa", prisjetio se trener Reala.

"Nikada nisam volio Torino. Bilo je to previše za mene. Nije mi odgovarao taj glamur, nije to moj stil života. Juventus je momčad koju nikada nisam i koju nikada neću voljeti. Nikada se nisam privikao na taj klub. Bio sam lutka na koncu. Sve važne odluke donosio je Umberto Agnelli", zaključio je Ancelotti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara