Armstronga tuži i američka Vlada: "Prevario je naciju lažući da ne uzima doping"

Armstronga tuži i američka Vlada: "Prevario je naciju lažući da ne uzima doping"

Foto: AFP

LANCE ARMSTRONG, od sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea i američkog nacionalnog junaka, postao je najveći prevarant i ruglo, koji priznanje o godinama uzimanja dopinga daje "na kauču" kod Oprah.

Sada mu se sprema nova nevolja: Nije uspio uvjeriti američku vladu da odustane od tužbe protiv njega, kojom traži povrat sponzorskog novca. Američka vlada je vlasnik US Postal Servicea (Američke pošte), tvrtke koja je  financirala Armstronga tijekom karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad za koju je Armstrong vozio od 1996. do 2004. godine zvala se US Postal Service, a do spomenutih sedam naslova na Touru došao je od 1999. do 2005. Nakon što je Armstrong prije mjesec dana priznao da se dopingirao na putu do sedam naslova na Tour de Franceu, američka vlada traži povrat novca kojim je financirala Armstrongove "lažne" pobjede.

"Pokušavali smo pošteno riješiti ovaj slučaj, ali US Postal Service tvrdi kako je pretrpio bilo štetu od ugovora s Armstrongom, iako čak istraživanja US Postal Servicea pokazuju da je tvrtka sponzoriranjem Armstronga zaradila jviše od 100 milijuna dolara" izjavio je Armstrongov odvjetnik Robert Luskin.

Američka Vlada ne navodi financijsku štetu kao razlog što tuži osramoćenog biciklista, tvrde kako to rade jer je "prevario naciju" lažući kako ne uzima doping.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara