BBB osnovali svoj Dinamo, kao primjer Mamićima kako se upravlja klubom

Foto: Hina

MNK FUTSAL DINAMO, klub iza kojeg stoje BBB-i, osnovan je, ali ne kao zamjena za onaj koji je privatizirala obitelj Mamić, nego kao pokazni primjer da klub može i mora funkcionirati onako kako gazda u GNK Dinamu ne da - po načelu slobodnih izbora.
 
Novi klub natjecati će se u II. futsal ligi, a bit će predstavljen 6. rujna na ŠRC Šalata, kada će odigrati utakmicu s All Star Dinamom, momčadi klupskih legendi koje se nisu sakrile pod Mamićeve skute i za koju će igrati Darijo Šimić, Igor Bišćan, Tomo Šokota, Silvijo Marić, Slavko Ištvanić, Zvonimir Soldo, Željko Adžić i Marijo Stanić.
 
Osim utakmice, organiziran je i zabavni program za posjetitelje kojeg će voditi Boris Mirković i Hrvoje Kečkeš. 
 
Na predstavljanju će čelnici kluba predstaviti članski model i naravno, načelo "jedan član - jedan glas" i nove igrače s kojima žele proboj u I. HMNL.
 
Inače, Futsal Dinamo osnovan je u ožujku 2012. Klub je 19. travnja iste godine upisan u registar udruga i uspješno krenuo s natjecanjem; sezonu 2012/13 završio je na drugom mjestu II. HMNL Sjever, nakon čega je slijedila godina natjecateljske pauze.
 
Sada, s novom upravom, u praksi, točnije kroz rad kluba, želi se predstaviti članski model upravljanja klubom, koji se temelji na demokratskim principima biranja vodstva i potpunoj transparentnosti poslovanja i tako ga približiti svim generacijama te u roku od godinu dana provesti prve izbore za rukovodeća mjesta u klubu.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara