Bandić je HNS-u Svetice dao besplatno!?

Foto : Hina

STRANKA Za grad je uvidom u ugovor o privremenom korištenju Svetica otkrila da u njemu nedostaje stavka o naknadi za privremeno korištenje ŠRC-a Svetice, što znači da je taj vrijedni prostor Hrvatskom nogometnom savezu ustupljen besplatno.

"Naknada za privremeno korištenje je obavezan sadržaj ugovora. Izostanak naknade ne znači samo da HNS ima privilegije koje nemaju druge udruge u Zagrebu, već i da je za iznos te naknade oštećen Grad", priopćila je supredsjednica stranke Za grad Iva Kvakić, koja je, kako navodi, ugovor dobila na uvid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodaje kako joj fotokopiranje ugovora nije bilo dopušteno jer se oko toga nadležni gradski ured "morao dodatno konzultirati", čime joj je, tvrdi, "uskraćeno potpuno korištenje prava na pristup informacijama".

Navodi i kako odgovor na pitanje s kim se točno gradski ured mora konzultirati, nisu dobili.

Stranka Za grad postavlja pitanje "potencijalne kaznene odgovornosti potpisnika ugovora o privremenom korištenju kojim je, mimo Zaključka o davanju gradskih prostora na privremeno korištenje, prostor ustupljen besplatno i time oštećen grad za iznos propisane naknade".

"Stranka Za grad smatra da navedena pitanja zahtijevaju pažnju nadležnih institucija i vjeruje da će se one tome posvetiti". Naglasili su i kako će "nastaviti koristiti sva institucionalna sredstva kako bi osigurali poštivanje procedure unatoč samovolji gradske uprave".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara