Bijesni navijači zatrpali HRT porukama, Kovačević odgovorio: Nemamo novaca

Bijesni navijači zatrpali HRT porukama, Kovačević odgovorio: Nemamo novaca

Foto: HINA

INTERNET stranica hrvatske radiotelevizije posljednjih je dana zatrpana stotinama poruka bijesnih korisnika, koji ne mogu vjerovati da nacionalna televizija neće prenositi dvoboj Dundalk - Hajduk u drugom pretkolu Europa lige. Donosimo tek neke od poruka...

"Ne razumijem zašto će se samo Dinamove utakmice prenositi u gostima, a neće one Hajduka, Rijeke i Splita."

"Kako Vas nije stid, prenosite "skijanje iz Tunguzije", a ne možete se udostojiti i prenositi Hajduka?! Sramite se!"

"S obzirom da barem 300 tisuća od 2.5 milijuna navijača Hajduka sigurno želi pogledati prvu službenu utakmicu voljenog kluba ove sezone, ovim putem Vas pozivam da otkupite TV prava prijenosa utakmice iz Irske. Već smo više puta bili lišeni utakmica Hajduka, pa Vas molim da se to ovaj put ne dogodi."

"Ne prestanete li s šikanirajem Hajduka, većina Hajdukovih navijača prestat će plaćat pretplatu HRT-u".

"Ovim putem Vam se obraćam kao nezadovoljni pretplatnik HRT-a. Naime, u četvrtak se igraju utakmica pretkola Europske lige, u kojima sudjeluju i dva hrvatska predstavnika: HNK Hajduk Split i HNK Rijeka. Neugodno sam se iznenadio što u prijenosu na "našoj" nacionalnoj televiziji neće biti Hajdukove utakmice. Naime, dali ste prednost Rijeci unatoč činjenici da Hajduk ima nebrojeno više navijača te da bi interes i gledanost Hajdukove utakmice bio znatno veći."

"Ako prenosite Rijeka - Ferencvaroš ne postoji razlog da ne prenosite i Dundalk - Hajduk, koji je inače smisao vaša četiri programa. Molim ovaj puta bez izvlačenja na udaljenost jer bi s tim opet radili dvostruke kriterije s obzirom na neke utakmice iz prošlosti"

"Za Dinamo, za Medvjede, za Cibose lansirali bi i 5. program, a za naš Hajduk nema mjesta"

"Pošto ste proteklih godina SRAMOTNO izbjegavali ili prekidali utakmice Hajduka u pretkolima europskih natjecanja, htio bih na vrijeme znati što mogu očekivati ove godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko se dogodi da si date za pravo da Vašim gledateljima koji plaćaju mjesečnu pristojbu uskratite prijenos SVIH utakmica HNK Hajduka u Europskoj ligi te kvalifikacijama za istu, budite sigurni da od mene i mog kućanstva, a i mnogih drugih, nikada više nećete dobiti ni kune!"

"Koliko sam uspio primijetiti HRT neće prenositi utakmicu Dundalk FC - Hajduk. Nadam se da je ovo samo nesporazum i da će Hrvatska Radiotelevizija imati uživo prijenos prve ovosezonske europske utakmice najvećeg hrvatskog nogometnog kluba."

"Poštovana gospodo sa HRT-a, korisnici naših sredstava, uvidom u raspored programa HRT-a uvidjeli smo da nemate namjeru prenositi utakmicu Dundalk - Hajduk, dok istovremeno namjeravate prenositi Rijeka - Ferencvaros. Osjećamo obvezu prema našim članovima pitati Vas po kojim kriterijima ste donijeli navedenu odluku?"

"Je li moguće da OPET postoji mogućnost da nas zakinete za prijenos, Vi kao državna služba koja bi trebala biti u korist njenih građana i koja bi trebala gledati interese nas poreznih obveznika Imate 4 programa, a mislim da repriza Regionalnoga dnevnika nije bitnija od Hajduka!

"Opet diskriminacija i bezobrazno ponašanje prema navijačima Hajduka. Molim Vas da mi objasnite na koji način i po kojem kriteriju ste donijeli odluku da nema TV prijenosa utakmice Dundalk-Hajduk? Opet bojkotirate klub s najvećim brojem navijača u našoj državi i izvan nje, bojkotirate regiju u kojoj se za Hajduk diše i živi."

"Za Dinamo, za Medvjede, za Cibose lansirali bi i 5. program, a za naš Hajduk nema mjesta na ova 4.?! Svake godine isto. Jeste li Vi HTV ili ZTV? Možete što hoćete, ali ne i dokad hoćete".

"Skandalozno ponašanje s Olimpijskih igara u Londonu i, blago rečeno, čudno davanje prioriteta. Podsjećamo, tada ste doveli u zabunu gledatelje zbog utakmice Dinamo - Sheriff. U trenucima kad je Lucija Zaninović imala borbu za brončanu medalju niste željeli uključiti se izravno već ste pričekali kraj i onda emitirali snimku. Koliko je zapravo taj potez bio licemjeran pokazalo se idući dan, kada je Hajduk pri vodstvu 2:0 na Giuseppe Meazzi protiv Intera jurišao po treći gol i svjetsku senzaciju, a gospoda s Prisavlja odlučili eliminirati Bijele s drugog programa i započeti s prijenosom utrke na 100 metara za muškarce."

Kovačević: Nemamo para, najteža financijska godina

"Ovo nam je najteža financijska godina do sada, a imali smo niz zahtjevnih projekata, OI i SP. Ukupno preko 700 prijenosa. Ne možemo sve financijski pokriti u pretkolima, na stranu Liga prvaka koja je za sebe i prenosimo je, ali u kvalifikacijama za EL odlučili smo ne prenositi gostovanje Hajduka u Irskoj i Rijeke u Mađarskoj, dakle neće biti prijenosa iz Dundalka i Budimpešte, kao ni utakmica Splita. Takva odluka je zbog enormnih rashoda i troškova ove godine, to je razlog", rekli su iz HRT-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara