Blanka se vraća u Zurichu: "Finale Dijamantne lige bit će moje Europsko prvenstvo"

Foto: Hina

BLANKA VLAŠIĆ se dva tjedna nakon što je zbog ozljede otkazala nastup na Europskom prvenstvu u Zurichu vraća natjecanjima.

Novi povratnički nastup bit će 28. kolovoza na finalnom mitingu Dijamantne lige, upravo u Zurichu.

"Posljednjih tjedana svaki dan sam nakon treninga odlazila na fizikalnu terapiju u Šibenik kod Nenada Bakule i situacija s ozljedama se vidno popravila. Radili smo puno vježbi za jačanje koljena i Ahilove tetive te na njihovoj stabilizaciji. Kako je stanje postajalo bolje, pojačavala sam treninge i tada smo vidjeli da postoji šansa da nastupim na mitingu u Zürichu. Normalno smo trenirali, ali smo izbjegavali skakanje. Nismo htjeli riskirati", rekla je Blanka i dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će mi jako zanimljivo vidjeti kako će to izgledati nakon 20 dana bez skakanja.  Vjerujem da ipak neće biti većih problema, da ću pronaći tehniku i da se ovaj period bez skakanja neće pokazati pogubnim. Stali smo na vrijeme, nismo išli grlom u jagode i uspjeli smo staviti ozljedu pod kontrolu. Kako bi šahovskom terminologijom rekao doktor Đurović, žrtvovali smo figuru, da bismo dali šah-mat. Zato mogu reći da će finale Dijamantne lige biti moje Europsko prvenstvo."

Nakon Zuricha Blanka se nada nastupu u Zagrebu.

"Naravno, ako u Zurichu sve dobro prođe nadam se nastupiti i na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu. A onda se nadam i sljedećoj sezoni bez pauza i ozljeda."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara