Blanka zbog ozljede propušta Europsko prvenstvo!

Foto: Hina

BLANKA VLAŠIĆ neće nastupiti na Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu! Najbolja hrvatska skakačica u vis prvenstvo će propustiti zbog bolova u lijevom koljenu.

"Iako je prvi skakački trening prošao jako dobro, na druga dva su bolovi postali sve jači i nakon večernjeg treninga u srijedu odlučili smo odustati od Europskog prvenstva", rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

"Ozljeda je banalna, ali vrlo bolna"

"Nije riječ ni o kakvoj teškoj ozljedi, već o upali patelarne tetive skakačkog koljena. Mogli bismo reći da je ozljeda banalna, ali vrlo bolna i ne može se skakati protiv takve boli. Da je riječ o samo jednom danu natjecanja možda bismo razmišljali o skakanju pod injekcijom, no tako se ne mogu odraditi i kvalifikacije i finale dva dana kasnije" pojasnio je Joško Vlašić i najavio što slijedi:

"Sad se Blanka mora četiri tjedna odmarati, a onda početi s terapijom i jačanjem tetive",

Podsjetimo, Blanka je u karijeri najviše preskočila 208 centimetara, centimetar manje od svjetskog rekorde Štefke Kostadinove. Napravila je to u Zagrebu 2009. godine. Ove sezone najbolji rezultat joj je preskočenih dva metra, a u Zurichu je bila jedan od favorita za zlato, koje je već osvojila prije četiri godine u Barceloni. Osim europskog zlata ima i dva svjetska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara