Blatteru, dugo ti je i trebalo: Šef FIFA-e priznao da je dodjela SP Kataru bila pogreška

Foto: Guliver Image/ Getty Images

PREDSJEDNIK Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter priznao je kako je dodjeljivanje Svjetskog prvenstva 2022. Kataru bila je pogreška.
Blatter je u razgovoru za švicarsku televizijsku postaju RTS pojasnio kako je osnovni 'minus' Katara problem s visokim temperaturama tijekom ljeta.
 
"Naravno, sada mislim da je izbor bio pogreška. Međutim, znate dobro da svi rade pogreške u životu," kazao je Švicarac.
 
Predsjednik Fife je otkrio kako su članovi Izvršnog odbora prije glasovanja dobili studiju u kojoj je bilo jasno naveden problem visokih temperatura.
 
"U studiji je bilo navedeno da će temperature tijekom ljeta biti previsoke. Međutim, to nije zaustavilo Izvršni odbor" dodao je Blatter.
 
Švicarac je priznao kako je pritisak Francuske i Njemačke bio ključan u izboru domaćina World Cupa, ali je naglasio kako 'Katar nije kupio svjetsko prvenstvo'.
 
Lineker: Blatter vjerojatno već piše ostavku
 
Legendarni napadač Engleske Gary Lineker bio je posebno oštar prema Blatteru na svom Twitteru napisavši:

"Blatter kaže da svatko griješi. Ovo je prilično velika pogreška. Blatter je prvi čovjek FIFA-e. Vjerojatno piše ostavku dok ovo twittam".

Još je napisao: "Zamislite šok kad je dvije godine nakon glasanja za Katar FIFA shvatila da je tamo po ljeti vruće".

"Kad ne bismo znali bolje, moglo bi nam se oprostiti što sumnjamo da je bilo i skrivenih motiva kod dodjele domaćinstva Kataru", dodao je Lineker te dobio veliku podršku svojih fanova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara