FIFA: CAS je presudom Šimuniću podržao našu borbu protiv rasizma

Foto:Screenshot/FIFA

FIFA je na svojoj službeno stranici izrazila zadovoljstvo presudom Sportskog arbitražnog suda u slučaju žalbe Josipa Šimunića na suspenziju od deset utakmica zbog povika "Za dom", kojeg je krovna nogometna organizacija proglasila ustaškim.

> Potvrđena suspenzija: Zbog povika "Za dom" Šimunić ne ide na Svjetsko prvenstvo!

> Šimunićev odvjetnik: I drugi reprezentativci mogu biti krivi ako se ne ograde

> Šuker: Žao mi je Šimunića, igrači će u Brazilu igrati za njega!

> Pročitajte presudu Šimuniću: "Pozdravio sam patriotski!" CAS: To je nedvojbeno ustaški pozdrav

FIFA je Šimunića optužila da je svojim potezom diskriminirao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi te poticao na mržnju. Hrvatski se branič, koji je ovom suspenzijom vjerojatno zaključio reprezentativnu karijeru, branio kako je povik za njega bio izraz domoljublja i veselja zbog plasmana na SP u Brazil, ali suci su njegove argumente jednoglasno odbili.

FIFA je požurila čestitati CAS-u na odluci.

"FIFA pozdravlja odluku CAS-a u slučaju Šimunićeve kazne zbog diskriminatornog ponašanja nakon utakmice s Islandom u Zagrebu. CAS je potvrdio odluku FIFA-ine Disciplinske komisije koja je Šimunića suspendirala na 10 utakmica i kaznila sa 30 tisuća CHF...

Ovom odlikom, FIFA smatra kako je CAS dao jasnu i snažnu potporu u FIFA-inim naporima da izbaci rasizam iz nogometa", stoji u priopćenju FIFA-e, koja još jednom napominje svoju nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku diskriminacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara