Borussia kod Reala: Zašto gol pada već prije početka utakmice?

Screenshot: YouTube

"ZA ONE koji su se uključili kasnije, prvi gol je već pao." šalili su se komentatori njemačke televizije Marcel Reif i Gunther Jauch, kada se 1. travnja 1998., neposredno pred početak prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Reala i Borussije Dortmund na Santiago Bernabeuu, srušio južni gol.

Navijači Reala srušili gol, utakmica kasnila 76 minuta

Pred večerašnji susret španjolskog i njemačkog prvaka u LP, prvi na istom mjestu nakon "Pada madridskog gola", naravno da su se u obje zemlje sjetili događaja koji je prešao u legendu. Navijači Reala, smješteni iza gola koji se strmoglavio, tada su od terena bili odijeljeni ogradom i žicom na koju su se penjali. Povlačeći žicu, srušili su gol.

Isprva smiješan, događaj je prerastao u pravu muku, jer zamjena vrata, a samim tim i kašnjenje početka utakmice, kasnilo je točno 76 minuta.

Sve za gol: Kamionom provalili u trening-kamp kako bi uzeli zamjenska vrata!

Reala je zamjenska vrata dopremio iz starog trening-kampa udaljenog nekoliko kilometara od stadiona, ali kada su radnici došli do terena na kojem je bio gol, shvatili su da nemaju ključ od lokota kojim je bilo ograđeno igralište, pa su kamionom provalili na teren! Kada su konačno ukrcali zamjenski gol i krenuli prema Realovom stadionu, upali su u ogromnu prometnu gužvu i za dva kilometra trebalo im je pola sata.

Real zbog organizacijskog propusta kažnjen s milijun "švicaraca"

Zbog ovako ozbiljnog propusta - na utakmicama europskih kupova na stadionu treba biti zamjenski gol, a Real ga nije imao - Uefa je domaćina kaznila s milijun švicarskih franaka.

Real je na kraju dobio utakmicu 2:0 golovima Karembeua i Morientesa, ali Borussia se neuspješno žalila Uefi. Nijemci, inače branitelji europskog naslova, u uzvratu na svom terenu nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak (0:0), a Real je u finalu savladao Juventus i postao prvak Europe.

Komentatori koji su umjesto utakmice komentirali pauzu, dobili nagradu za najbolji prijenos

Komentatori s početka priče također su se preznojavali za vrijeme velikog kašnjenja, jer morali su cijelo vrijeme zabavljati njemačke gledatelje. Da im je to uspjelo, govore dva podatka: Scene čekanja i montiranja gola gledalo je 12, a samu utakmicu tek 6 milijuna Nijemaca!

Osim toga, na kraju godine dobili su bavarsku televizijsku nagradu za najbolji prijenos uživo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara