Brbić za Index: Ovo je kraj priče o Gloveru i Hajduku!

Brbić za Index: Ovo je kraj priče o Gloveru i Hajduku!

Foto: Mario Todorović / Cropix

U RAZGOVORU za Index predsjednik Hajduka Marin Brbić potvrdio je kako je Michael Glover prije osam mjeseci već jednom pokušao ući u poslovanje Hajduka te kako je aktualna ponuda konačan kraj cijele priče.

Naime, nakon što je gradonačelnik Ivo Baldasar u četvrtak odbio ponudu američkih investitora, pojavila se informacija kako su, u vrijeme kad je Hajduk pokušavao dobiti komercijalni kredit od 30 milijuna kuna, Glover i suradnici ponudili Splićanima posudbu novca za pokrivanje dugova.

"Glover je već jednom pokušao ući u Hajduk"

U ponudi je stajalo kako će kamate biti devet posto, ali i kako im Bijeli trebaju davati 25 posto od svih transfera dok završetka isplate. Najsporniji je dio koji kaže da se kao nadležni sud uzima onaj u Arizoni, pa bi slučaju nemogućnost povrata novca presuda glasila da Amerikanci imaju pravo preuzeti splitski klub.

"Istina je to što navodite, iako neću niti želim govoriti o detaljima, to je stvar poslovnih pregovora. Oni su nam se mailom javili u to vrijeme i dali su svoju ponudu. Nekoliko dana smo se dopisivali, međutim na kraju nismo bili zadovoljni ponuđenim i poslali smo odbijenicu. To je bio kraj priče i ne želim dalje o tome govoriti", rekao je Brbić.

"Ponuda Amerikanca je čudna i pomalo smiješna"

Aktualnu ponudu Amerikanaca smatra gotovo smiješnom...

"Njihova ponuda prvenstveno nije dobra za vlasnika i o svemu dalje je bespredmetno razgovarati. Uistinu je čudno, pomalo i smiješno tražiti od nekoga da se odrekne imovine i da još mora platiti ogroman iznos", istaknuo je predsjednik Bijelih, dodavši kako je ovo kraj priče s Amerikancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U životu je sve moguće i nikada ne valja reći nikad, ali smatram da je prodaja Hajduka Gloveru i suradnicima zatvorena priča. Zar nije jutros to i gradonačelnik Baldasar spomenuo, kada je rekao da su mišljenja u startu toliko različita da je uopće teško zamisliti da se pronađe zajednički jezik", za kraj će.

Novotny: Ponuda Amerikanaca je neozbiljna

O procjeni ozbiljnosti ponude Michaela Glovera i njegovih suradnika, upitali smo uvaženog hrvatskog ekonomskog analitičara Damira Novotnyja. Novotny tvrdi kako je ne smatra ozbiljnom te dodaje kako se radi o politički strukturiranoj ponudi.

"Iskreno, zaista ne znam koliko je ponuda Amerikanaca ozbiljna. Mogu samo reći da je izvan uobičajenih transakcija koje se odvijaju u normalnoj ekonomiji, iako treba naglasiti da sportska ekonomija ima ponešto drugačija mjerila", rekao je Novotny za Index.

"Najvažnije pitanje koje se ovdje postavlja jest kolika je uopće vrijednost Hajduka. Bojim se da ona nije velika, praktički i ne postoji ekonomska vrijednost i vjerujem kako je ponuda investitora samo odraz te činjenice", dodao je.

"Kao što ste rekli, ponuda se čini smiješnom i ne treba je uzimati ozbiljno. Ono što želim reći jest da bi dioničari Hajduka, ukoliko uistinu imaju namjeru prodati splitski klub, trebali pokušati kroz transparentnu javnu ponudu dionica doći do saznanja kolika je vrijednost Hajduka", nastavio je.

"Ovako je to sve neozbiljno, jer se ništa ne može decidirano valorizirati. Ispada da je ova ponuda više politička nego ekonomska", za kraj će.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara