Brkljačić: Po Bolta moramo krenuti odmah, ali za njega nam ni cijeli proračun nije dovoljan!

Foto: Boris Kovačev / Cropix

DA JE među pet rekorda na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu na Mladosti bio i onaj Sandre Perković, pričalo bi se o spektakularnoj atletskoj večeri uz Savu. Uzbuđenja i vrhunskih rezultata, pa i iznenađenja nije nedostajalo, ali Sandrine suze bile su anti-klimaks. Tribine su se brzo ispraznile, a novinari su uzalud čekali da se pojavi najbolja hrvatska atletičarka.

> Sandra u suzama do ovacija, nije mogla protiv ozljede, Oliver konačno osvojio Zagreb, Rodgers "oprao" Gatlina na stotki!

> Sandra: Velika je pobjeda kada pobijediš samu sebe!

Ispričala ju je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

"Sandra nije imala osjećaj za disk, vidjela sam prije natjecanja koje je probleme imala. Željela je taj rekord, ali previše je dana bila van treninga. Nije bacala deset dana, bila je emotivna, odnijela je sve pobjede ove sezone, a onda pred svojom publikom nije uspjela. Normalno da je razočarana i tužna", rekla je.

Brkljačić  je prokomentirala i cijeli događaj, koji je napunio tribine i savski nasip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prezadovoljna sam. Iz godine u godinu pokušavamo poboljšati organizaciju. Kad dođe osam tisuća ljudi, uvijek će netko biti nezadovoljan, ali ovo je sportski događaj, tu mora biti opuštenija atmosfera. Imamo sve veće ciljeve i sve ih je teže nadmašiti", rekla je direktorica mitinga, koja je zajedno sa Sandrom Perković bila na Bandićevoj izbornoj listi na lokalnim izborima.

Uzrujana i direktorica Brkljačić, zbog pitanja o Zagrebačkom holdingu

Brkljačić je jako uzrujalo pitanje hoće li prezaduženi Zagrebački holding i ove godine krpati rupe u proračunu natjecanja.

"Holding nikada nije krpao miting! On je naš partner čiji radnici sudjeluju u pripremi. Ta suradnja traje već godinama", kazala je Brkljačić.

"Imali smo na raspolaganju 130 tisuća kuna za naknade za dolazak. Za taj novac bi na nekon drugom mitingu dobili dva vrhunska sportaša, a mi smo imali 10-ak osvajača medalja. Naš menadžer je uspio svojim vezama i lobiranjem dovesti imena. Kraj sezone, nakon SP-a, skloniji su ozljedama i dolazi do opuštanja, ali uspjeli smo ih dovesti"; nastavlja.

Odmah po završetku 63. "Hanžeka" organizatori su se bacili na slaganje popisa za sljedeću godinu. Srećom, većina sportaša večeras je spremno obećala da će se vratiti, a Brkljačić najavljuje i moguć dolazak jednog od najvećih - Usaina Bolta.

"Po Bolta moramo krenuti odmah i s njime potpisati ugovor što je prije moguće", kazala je uz dodatak da cijeli ovogodišnji proračun ne bi bio dovoljan za njegov dolazak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara