Čeka se potvrda: FIFA presudila Dinamu i HNS-u, Murić je igrač Ajaxa

Foto: Hina; Instagram/Screenshot

ROBERT MURIĆ ipak se može priključiti momčadi Ajaxa i početi s pripremama za novu sezonu. Službena potvrda još se čeka, ali brzinom munje proširila se vijest kako je FIFA odlučila u korist mladog igrača i nizozemskog kluba nakon što je zagrebački Dinamo pokušao osporiti transfer svog sada već bivšeg igrača.

Podsjetimo, Murić je prošle zime na kraju priprema s Dinamom otkrio treneru i suigračima kako je dogovorio prelazak u Ajax po isteku svog ugovora u svibnju kada je navršio 18 godina. Braća Mamić odmah su ga vratili u juniorsku ekipu, a Murić se više nije pojavljivao na treninzima. U međuvremenu su i Nizozemci potvrdili dolazak hrvatskog talenta bez odštete, no Dinamo je uzvratio preko HNS-a čije je tijelo zaduženo za registraciju svih ugovora poništilo Murićev ugovor s "modrima" te vratilo na snagu raniji stipendijski koji je vrijedio do ljeta 2015. godine. Nakon nekoliko upozorenja s Maksimira, Ajax je potražio pomoć FIFA-e koja je zadala velik udarac Dinamu, ali i HNS-u koji će morati objasniti kako je došlo do takve situacije.

Murić je još prije dva dana osvanuo u svlačionici Ajaxa u dresu novog kluba i već tada poručio kako ima zeleno svijetlo za nastavak karijere u europskom velikanu. "Kopljanici" će umjesto očekivanih milijuna morati platiti tek stotinjak tisuća eura.

Hrvatskom prvaku ostaje opcija žalbe Sportskom arbitražnom sudu (CAS).


>
Mamiću, zatvori oči! Murić osvanuo u svlačionici Ajaxa

> Murićev odvjetnik nasmijao se na tvrdnje Mamića kako neće dozvoliti Robertu nastupati za Ajax do 2015.

> Murić potpisao za Ajax, Mamić poručio: Nizozemci su se ponijeli kao razbojnici!

> HNS donosi Mamiću milijune? Poništili Murićev profesionalni ugovor, dragulj ostaje na Maksimiru do 2015.

> Tata Murić za Index o Mamićevim prijetnjama: "Ne mogu o tome, želim da Robert ostane u Dinamu"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara