Čelični Mike predstavio publici u Las Vegasu "Neospornu istinu"

Foto: AFP

MIKE TYSON u Las Vegasu je održao premijeru monodrame o svom životu "Mike Tyson: Neosporna istina, uživo na pozornici".

> Sto dolara za Tysonovu "neosporenu istinu"

"Dobrodošli u moju dnevnu sobu", rekao je najmlađi svjetski profesionalni prvak u povijesti teške kategorije pred 740 rasprodanih mjesta u lasvegaškoj dvorani MGM Grand, mjestu na kojem je boksao neke od najvećih borbi u svojoj karijeri.

"Mnogi od vas zasigurno se pitaju što večeras radim ovdje na pozornici. Priznajem vam da ni meni to nije jasno", dodao je Čelični Mike uoči svoje životne priče koju će uskoro na američkoj turneji ispripovijedati brojnim gledateljima u komadu kojeg je koautor.

Publici koja je za "neosporenu istinu" platila 100 dolara smireni Tyson je ispričao sve od rođenja do današnjih dana. Govorio je o majci prostitutki koja je umrla kad je imao 16 godina, ocu svodniku kojega nikad nije upoznao i razlozima zbog kojih je kao maloljetnik upao u loše društvo dok ga njegov trener Cus d'Amato na koncu nije uspio okrenuti boksu uspjevši ubrzo realizirati njegov čudesan talent.

Govorio je o propalom braku s tada slavnom afroameričkom glumicom Robin Givens, koju je, zatekao u preljubničkoj aferi s glumcem Bradom Pittom, te o slučaju navodnog silovanja iz 1992. godine zbog kojeg je u zatvoru odsjedio tri godine, premda i dalje tvrdi da je bio nevin.

"Otišao sam u zatvor za nešto što nisam učinio", tvrdi Tyson.

Također je publiku Tyson upoznao s pozadinom svog bankrota 2003. godine, koji je uslijedio nakon propasti njegova drugog braka, kao i o tragičnoj smrti njegove četverogodišnje kćerkice u kućnoj nesreći 2009. godine.

Monodramski je komad za Tysona, uz asistenciju njegove treće i današnje supruge Kiki, napisao holivudski scenarist i redatelj Randy Johnson.

"Mislim da s ovom predstavom Tyson bez ustezanja može na Broadway kao i na londonski West End. Mike je u sebi otkrio prirodnog zabavljača", rekao je Johnson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara