Červar strahuje za hrvatski rukomet: "Idemo dolje"

Foto: Guliver Image/Getty Images

LINO ČERVAR, bivši hrvatski izbornik, progovorio je o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Brine ga nedostatak svježe krvi u momčadi...

"Teško je to priznati, ali ima nešto u tome. Uvjeren sam da će biti mudri, da će gledati što nama nedostaje i gdje smo stali. Struka, rad s klubovima, sistem natjecanja, sve se to treba dobro analizirati. Napravljen je jedan veliki potez osnivanjem kadetske lige iz koje je proizašlo mnogo kvalitetnih igrača. Ima dosta kampova i igrača za jednu malo državu kakva je Hrvatska", rekao je Červar u intervjuu za Balkan-Handball.

"Treba se ulagati u struku"

Smatra da se treba više ulagati u struku

"Fali nam, čini se, program razvoja nove ideje. Treba ulagati puno u struku, jer bez nje nema igrača. Treba napraviti program koji će garantirati brz prelazak mladih igrača u seniore jer tu vidim nedostatak. Određeni ljudi će morati razmišljati o tome. Idemo prema dolje, iako sam uvijek optimista i iz velike mase igrača, može se napraviti rezultat. Još ima nade, ali moramo se što prije osvijestiti."

Červar, trener makedonskog Metalurga, zalaže se za vremensko ograničenje napada.

"Ograničenje dužine napada donijelo bi promjenu dinamike igre. Natjeralo bi nas na bolji stručni rad. Nebitno da li bi bilo 20, 25, 30 sekundi, trener i igrači bi morali pokazati što znaju, ne bi se moglo ići okolo bez ideje. Kreativnost i inovativnost bi došli do izražaja, a bez toga nema napretka ni u čemu. Kao što je rekao Einstein, raditi uvijek na isti način je najbolji mogući put da pogriješiš. Put u poraz."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara