Ćiro: Bez Tuđmana ne bi bilo bronce, a bez Šukera ne bih uzeo milijune

Ćiro: Bez Tuđmana ne bi bilo bronce, a bez Šukera ne bih uzeo milijune

Foto: Drago Sopta / Cropix

NAKON što je intervju Igora Štimca za Mozzartsport.com izazvao niz reakcija u hrvatskom i srpskom nogometu, za isti portal progovorio je Ćiro Blažević.

"Balkanski trener svih trenera" još je jednom kritizirao stanje u kojem se nalazi hrvatski nogomet, a osvrnuo se i na skorašnji susret Hrvatske i Srbije na Maksimiru.

"Bojim se za svoju reprezentaciju pred utakmicu u ožujku. Srbija ima veliku koncentraciju kvalitete, i mogla bi nas iznenaditi. Štimac je napravio dosad odličan posao, ali ništa nije gotovo. Opasno je što u našoj ekipi ima previše samouvjerenosti", upozorio je bivši izbornik osvajač svjetske bronce.

Da nije bilo Tuđmana, ne bismo osvojili broncu

"Bolje smo organizirani nego Srbija. Temelje je udario bivši predsjednik Franjo Tuđman. Nisam primijetio da je kod vas netko shvatio da je nogomet najbolji ambasador jedne zemlje. Prije SP-a 1998. za Hrvatsku je čulo možda 3,5 posto ljudi", rekao je Ćiro i vratio se na bivšeg predsjednika:

"Tuđman je stalno bio s nama, stalno mi je jebao mater, moraš ovako, onako... Plašili smo ga se. Njegov najveći uspjeh je što je mene izabrao za izbornika. Nakon remija sa Slovenijom predsjednik Saveza me smijenio, a Tuđman mu je zaprijetio zatvorom. Nikada mi se nije mijašo u posao, ali morao sam mu objasniti tko će i zašto igrati. Da nije bilo takvog autoriteta, ne bismo nikad napravili ozbiljan rezultat".

"Gdje su bili Prosinečki, Štimac, Asanović...? Sve sam ih stvorio!"

Na opasku aktualnog izbornika Igora Štimca kako je Ćiro trebao uvesti Prosinečkog u polufinalu SP-a, Blažević je odgovorio da to zna svaki mali trener, ali Štimcu je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Samo dva dana prije utakmice s Francuzima, uvrijeđen što Jurčić igra, Prosinečki je napustio trening, jer ga je bolio mišić. Kako Štimac to nije znao ili htio znati? Sad da ja razmišljam jel Robi lagao ili nije. Štimac hoće reći da ja samo motiviram igrače, a od njega s dvije lijeve noge napravio sam svjetsku klasu. Jebat ću mu mater. Kad govori o meni, mora stajati mirno".

Progovorio je Ćiro o svom odnosu s bivšim "vatrenima": "Gdje je velika ljubav, tu je i svađa. To je život, ali mi se volimo. Ja sam bio strog, ali su znali da ih volim".

"Ja sam ih sve stvorio. Gdje je igrao Prosinečki? Bio je rezerva u Sevilli. Gdje su bili Štimac i Asanović? Da nije bilo Šukera, nikada ne bih uzeo milijune i bio treći. On je bio genijalac, ali nemoj mi uzimati zasluge".

Blažević ne strahuje od mogućih nereda u Zagrebu kad dođe Srbija.

"Novinari pale vatru. Pustite nekoliko budala da pravi incidente".

Svojim najvećim neuspjehom Ćiro smatra što nikada nije naučio engleski: "Da sam to uspio, bio bih trener neke velike ekipe nakon SP-a u Francuskoj. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara