Ćorluka: Navijači su u pravu, nismo bili pravi

 Foto: HNS 

"U NIJEDNOM momentu nećemo podcijeniti Škotsku", govorio je uoči utakmice u lipnju Igor Štimac a potom odveo igrače na ležerne pripreme u Hercegovinu. Umjesto taktičkog rada, okrenuo se Thompsonu i molitvi, a produkt je bio poraz od borbenih autsajdera koji je preokrenuo tijek kvalifikacija za SP, otkrio sve Štimčeve zablude i najavio veliku krizu hrvatske reprezentacije. Taj je ipak neočekivani poraz s Maksimira skinuo etiketu neprelaznog terena. Vedran Ćorluka Štimcu tada nije bio dostupan, ali jasno je vidio da su njegovi suigrači potpuno podcijenili protivnika. To je bila zadaća Igora Štimca. 

Nismo računali da će biti dodatno motivirani 

"Nisam igrao protiv Škotske, ali naši igrači svjesni su da nisu odradili posao na razini koju traže i zaslužuju navijači i naša reputacija. Do utakmice u lipnju, Hrvatska je gradila imidž na nepobjedivosti u domaćim utakmicama", kaže Ćorluka danas u razgovoru s engleskim novinarima. 

"Možda naši igrači nisu očekivali da će Škoti pokazati toliko odlučnosti, no bili su vrlo marljivi i takve ih očekujemo i u utorak. Prije naše prve međusobne utakmice, Škotska je nizala loše rezultate i možda nismo računali s tim da će ih nevolje dodatno motivirati.

Kada su nam zabili, naši igrači nastojali su pojačati ritam, ali nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Moramo reći, u toj utakmici Škoti su pokazali otpornost", jasan je hrvatski reprezentativac.

Hrvatska u utorak ide na Hampden Park, pobjeda je imperativ nakon tri Štimčeve utakmice bez pobjede. 

"U ovom trenutku ne razmišljamo o ničemu, osim o osveti za poraz koji su nam nanijeli u Zagrebu!", tvrdi Ćorluka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara