Del Piero se pismom oprostio od navijača Juventusa: "Živio sam svoj san"

Del Piero se pismom oprostio od navijača Juventusa: "Živio sam svoj san"

Foto: AFP

LEGENDA talijanskog nogometa Alessandro Del Pierro poslao je otvoreno pismo navijačima Juventusa, nakon što je na manje od 24 sata udaljen od napuštanja kluba u kojem je proveo 19 godina svoje karijere.

Uprava prvaka Italije odlučila je ne produljiti suradnju s klupskom legendom, iako im je bio vjeran gotovo puna dva desetljeća. Del Piero je pismom želio zahvaliti navijačima "bianconera" koji su toliko godina bili uz njega i klub, pa i u trenucima kada su dotakli samo dno odnosno Serie B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje završava moj put. Danas je posljednji dan mojeg ugovora s Juventusom (30.6.). Ovo nije neka novost, ali znajući da danas sve završava ima poseban utjecaj na mene. Nisam tužan, ne žalim za ničime. Imao sam dovoljno vremena da se osvrnem na svoju posljednju sezonu, ali i na sve prethodne, te da shvatim kako sam živio svoj san. Svi trenuci, sreća, tuga, slavlje, bijes... sve mi je to danas pred očima.

Prije nego sam otišao na odmor, ispraznio sam svoj ormarić u svlačionici i prošetao posljednji put po travnjaku gdje ste me toliko mjeseci čekali u nadi da ćemo se slikati, da ćete dobiti autogram ili barem pozdrav. Čekali ste po kiši, suncu, snijegu i ledu... Sada sam ja taj koji vas pozdravlja i zahvaljuje na svemu, baš kao što ste to vi radili za mene. Igrači prolaze, ali Juventus ostaje. Ostajete vi, vi ste Juventus. Od sutra više nisam igrač Juventusa, ali uvijek ću biti jedan od vas. Sada počinje nova avantura za mene. Arrivederci! Hvala vam na svem! Alessandro.", stoji u pismu koje je objavio Corriere dello Sport.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara