Eduardo da Silva se vraća u Šahtar

Eduardo da Silva se vraća u Šahtar

Foto: Guliver Image/Getty Images

EDUARDO DA SILVA se nakon godinu dana u Brazilu vraća u Ukrajinu. Bivši hrvatski reprezentativac odlučio je napustiti Flamengo zbog "ponude koja se ne odbija". Sastavio ju je Rinat Ahmetov. Eduardo je jutros objavio fotografiju s aerodroma, na putu za Ukrajinu. 
 

Clube de Regatas do Flamengo, foi uma satisfação enorme vestir o manto sagrado! Obrigado pela oportunidade que vcs me...

Posted by Eduardo da Silva on 10. srpanj 2015
"Zatražio sam odlazak natrag u Šahtar i Flamengo me pustio", otkrio je 32-godišnji napadač, koji će sa Šahtarom potpisati ugovor na 18 mjeseci.
 
"Poštujem Flamengo, ali ponuda koju sam dobio je sjajna i ne odbija se. Jako dobro poznajem zemlju u koju idem i neće mi trebati vremena za privikavanje. Moram misliti i na svoju obitelj i na budućnost."
 
Eduardo je u Flamengu je odigrao 49 utakmica i postigao 14 pogodaka, ali u posljednje vrijeme je rijetko dobivao priliku. Ukupno je startao u 24 utakmice. Ipak, bio je miljenik navijača i ljudi s ulice. Pomogao je i djeci iz favele da ostanu uz nogomet. 
 

Dudu se vraća u klub koji je za njega 2010. godine platio 7,2 milijuna eura Arsenalu. I ovaj put, uslijed ratne krize i egzodusa igrača, Ahmetov također mora biti darežljiv. Nakon odlaska Luiza Adriana i Douglasa Coste, Eduardova startna pozicija u privremenom domu u Kijevu i Lucescuovoj momčadi prilično je dobra. 

Eduardo je u Šahtaru proveo četiri godine. Prolazio je kroz razne oscilacije, ali je ostavio trag. zabio je 24 pogotka, odigrao 81 utakmicu. Održao se kao Šahtarov igrač i u hrvatskoj reprezentaciji, ali samo u pirem kadru. Smatrajući da je na SP u Brazil poveden samo kao maskota, ogorčenim pismom oprostio se od Hrvatske, s kojom ga danas veže još samo sud sa Zdravkom Mamićem. Nepravomoćnom presudom svi njegovi građanski ugovori sa Zdravkom Mamićem u svrhu povrata dijela zarade poglašeni su ništetnima. Naravno, uvijek će za Hrvatsku vezivati golovi za reprezentaciju i status među navijačima. Dudu je, iza Šukera, drugi najbolji strijelac u hrvatskoj povijesti. 

Nekad je Šahtar za njega bio korak unatrag, danas je korak naprijed. Dudu, sretno. 

 

 

 

 
 

Clube de Regatas do Flamengo, foi uma satisfação enorme vestir o manto sagrado! Obrigado pela oportunidade que vcs me...

Posted by Eduardo da Silva on 10. srpanj 2015

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara