Evo kako to Grci rade: Katidis zbog nacističkog pozdrava doživotno izbačen iz reprezentacije

Foto: Screenshot Daily Mail

U SVJETLU posljednjih događanja oko Joea Šimunića, podsjećamo na slučaj veznjaka AEK-a Giorgosa Katidisa, kojeg je zbog nacističkog pozdrava u ožujku ove godine Grčki nogometni savez kaznio doživotnom zabranom nastupanja za sve nacionalne selekcije.

"Nacistički pozdrav upućen navijačima velika je provokacija i vrijeđanje svih žrtava nacističkih zvjerstava. Katidisova proslava duboko se kosi s miroljubivim poimanjem nogometne igre", poručili su iz Saveza.

Prisjetimo se što se zapravo dogodilo. Nakon što je 20-godišnji Katidis zabio pobjednički gol u 84. minuti prvenstvenog dvoboja protiv Verie, dotrčao je do tribine i nacističkim pozdravom pozdravio navijače.

Njegov sramotni čin odmah su osudili mediji, a kasnije navijači i suigrači, a sve se okončalo brutalnom kaznom Saveza. Katidis se odmah nakon susreta pokušao opravdati: "Nisam fašist i ne bih to napravio da sam znao što to znači".

Trener AEK-a Ewald Leinen također je stao u obranu:"On je još mlad i nema nikakve političke stavove. Vjerojatno je takvu vrstu proslave vidio na internetu i prekopirao je ne znajući što to znači. Siguran sam sto posto da Giorgos nije znao što čini. Plakao je u svlačionici nakon što je vidio reakcije ljudi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara