FIFA istražuje Rijeku zbog optužbi za rasizam

FIFA istražuje Rijeku zbog optužbi za rasizam

Screenshot (BBC)

FIFA istražuje tvrdnje Manchester Cityja o rasističkom vrijeđanju njihovog igrača mlade momčadi Seka Fofane na utakmici u Rijeci.

Iz FIFA-e su poručili kako su upoznati s navodnim incidentom u Hrvatskoj zbog kojeg je Patrick Viera, trener U-21 momčadi Cityja, povukao igrače s terena.

"U kontaktu smo s nadležnim kako bismo se raspitali i došli u situaciju da ocijenimo stvar kada prikupimo sve relevantne informacije", rekao je FIFA-in glasnogovornik za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Rijeka tvrdi da Englezi pretjeruju i izmišljaju, a HNS se službeno oglasio za engleske medije.

"Prikupljamo informacije o incidentu. Ukoliko donesemo bilo kakvu odluku, bit će objavljena na web-stranicama", izvijestio je HNS.

Osim toga, FIFA istražuje i jednog od kandidata za predsjedničku poziciju u Talijanskom nogometnom savezu. U izjavi koja se ticala dobivanja radnih dozvola za strance, a koje bi osigurale da domaći igrači imaju prednost pred strancima, Carlo Tavecchi je izjavio da su uglavnom to igrači koji su do jučer kod kuće jeli banane. Dugogodišnji djelatnik saveza, aktualni potpredsjednik i izgledni pobjednik izbora 11. kolovoza kasnije je novinarima rekao da se ne sjeća da je spominjao banane, već je govorio o profesionalizmu.

"Ako sam nekoga uvrijedio, bilo je slučajno i ispričavam se", rekao je Tavecchi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara