GSP razočaran: Anderson Silva je imao pomoć biološkog oružja

GSP razočaran: Anderson Silva je imao pomoć biološkog oružja

Screenshot (UFC)

BIVŠI prvak u UFC-ovoj velter diviziji, Georges St. Pierre, se osvrnuo na pozitivne rezultate doping testa Andersona Silve koji je bio pozitivan na dvije vrste steroida.
 
"Borba je trebala biti otkazana jer je to varanje. Ako se borim s nožem, a organizacija zna kako imam nož, onda mi oni ne bi trebali dopustiti da se borim jer nosim oružje", izjavio je St. Pierre i dodao:
 
"Sintetički steroidi su ista stvar. To nije hladno oružje poput noža, ali je biološko oružje. To je prednost koju jedan borac ima nad drugim i on se ne bi smio natjecati jer dovodi svog protivnika u opasnost.
 
Mi ne igramo golf, ne utrkujemo se. Mi se borimo. Svaki put kad zakoračimo u borilište, dovodimo svoje živote u opasnost."
 
Georgesu je žao Andersona Silve te bi radije govorio o nepravilnostima sustava nego o doping padu bivšeg prvaka srednje kategorije.
 
"Ne želim govoriti o individualcu. Želim govoriti o sistemu koji je velik problem u MMA-ju. To je problem za koji bi se borci i UFC trebali udružiti i suočiti s tim. Ako se taj problem sada ne riješi, postajat će sve veći i veći."
 
GSP smatra kako bi se trebao početi koristiti Olimpijski način testiranja.
 
"Olimpijci imaju nenajavljene doping testove koje provodi kompetentna i nezavisna organizacija- Svjetska Anti-Doping Agencija koja nema financijsku dobit od MMA promocija."
 
Atletske Komisije od svakog eventa koji je pod njihovom nadležnosti uzimaju određeni postotak zarade, a sudeći prema svim izvještajima, UFC 183 je napravio "dobar posao" jer glavna borba eventa nije otkazana, a UFC je na eventu dobro zaradio.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara